Tekoälyn ohjaamat ulkonäytöt liikenteenohjauksessa sujuvoittamassa liikennettä ja lisäämässä turvallisuutta

Liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden lisääminen on tärkeä haaste usein ruuhkaisilla ja ahtailla väylillä. Teknologian nopea kehitys on tuonut mukanaan uusia mahdollisuuksia ohjata liikennettä ja informoida kuljettajia alati vaihtuvissa tilanteissa. Tekoälyn ohjaamat infonäytöt ja LED-jättinäytöt tarjoavat monipuolisia etuja ajantasaisessa liikenteenohjauksessa.

 

Infonäytöt ja LED-jättinäytöt voivat tarjota reaaliaikaista tietoa liikennevirrasta, ruuhkatilanteista, nopeusrajoituksista ja tietöistä. Ajantasaisen tiedon ja ohjeiden tarjoaminen sujuvoittaa liikennettä ja lisää kuljettajien tyytyväisyyttä.  


Tekoälyn hyödyntäminen infonäyttö- ja LED-jättinäyttöratkaisuissa  

 

Tekoälyn hyödyntäminen liikennevirtojen ohjailussa ja tiedottamisessa nostaa infonäyttöjen ja LED-jättinäyttöjen hyödyntämisen aivan uudelle tasolle. Tekoäly yhdistettynä eri tietolähteisiin, sensoreihin, kameroihin ja kokonaisuuden yhdistävään ohjelmointiin, antaa aivan uusia mahdollisuuksia liikenteenohjaukseen niin kaduilla, teillä kuin yksityisilläkin alueilla. Fisplayn ohjelmistokehitys Fiscode on ketterä tiimi joka tekee integraation helposti myös asiakkaan omaan järjestelmään. Fiscodeen voi tutustua tästä. Fiscode on otetuttanut FisplayCloud infonäyttöjärjestelmän integraation useisiin asiakasjärjestelmiin. Integraatio on totetutettu mm Mascus (Veho), Toytota -järjestelmiin. Lisäksi olemme toteuttaneet asiakkaille mm releohjauspilvipalvelun joka on integroitu FisplayCloudiin.

Tekoälyn ja sensoreiden avulla ja voidaan esim. luoda järjestelmä, joka näkee, milloin alue on täyttymässä ja opastaa kuljettajan suoraan vapaalle paikalle. Samalla näytöllä voidaan jakaa tietoa tapahtumista tai antaa muuta tärkeää informaatiota. 


Ohjaus parkkialueille ja parkkialueilla

 

Kaupunkien ja isojen yksityisten alueiden pysäköintipaikkojen löytäminen voi olla haastavaa. Infonäytöillä ja LED-jättinäytöillä voidaan tarjota reaaliaikaista tietoa vapaista pysäköintipaikoista eri alueilla. Kuljettajat voivat suunnata suoraan vapaalle parkkipaikalle sen sijaan, että heidän pitäisi etsiä paikkaa pitkään. Tämä vähentää paitsi liikenteen aiheuttamaan kuormitusta, mutta myös päästöjä, kun turha ajo vähenee. Ajantasainen info on myös hyvää palvelua. Parkkialueiden näyttöratkaisuista Fisplayllä on hyviä referenssejä. Kysy myynniltämme niistä lisää!

 


Rekkaterminaalien ja logistiikkakeskusten liikenteenohjaus

 

Rekkaterminaalit ja logistiikkakeskukset ovat laajoja alueita, joissa isot autot liikkuvat ahtaissa tiloissa. Liikenteen sujuminen on tärkeä turvallisuuden ja myös liikenteen jouhevuuden kannalta. Usein aikataulut ovat tiukkoja ja ajovirheet kiristävät niitä entisestään. Tekoälyn ohjaamat infonäytöt ja LED-jättinäytöt voivat antaa ajantasaista tietoa vapaista lastauspaikoista, lastaustilanteista ja liikenteen sujuvuudesta terminaalialueella. Kun sensori tunnistaa rekisterinumeron portilla, voi älykkääseen järjestelmään liitetyt infonäytöt ohjata rekan suoraan oikealle paikalle ja pitää myös terminaalin työntekijät ajan tasalla rekan liikkeistä.


Kosketusnäytöillä parempi asiakaskokemus luonto- ja matkailukohteissa

 

Kosketusnäytöillä voidaan parantaa asiakaskokemusta ja erottautua kilpailijoista. Kosketusnäyttö tarjoaa interaktiivisia ja informatiivisia kokemuksia kävijöille. Kosketusnäytöt voivat tarjota interaktiivisia karttoja, tarjota mahdollisuuden itse räätälöidä oma reittinsä ja saada reaaliaikaista tietoa poluista, nähtävyyksistä ja esim. nuotiopaikkojen varaustilanteesta. Kosketusnäytöt mahdollistavat useampikielisen sisällön esittämisen.

Luontokohteissa kosketusnäytöt voivat tarjota mieleenpainuvia oppimiskokemuksia eläimistöstä, kasvistosta ja paikan ekosysteemistä. Kosketusnäytöllä voidaan syventää kulttuurikohteiden historiantuntemusta.

Kosketusnäytöllä toimivat erilaiset pelit tekevät oppimisesta hauskempaa ja osallistavampaa. Asiakaskyselyt auttavat kehittämään kohdetta. 

 Kosketusnäyttöihin voit tutustua lisää täältä.

 

Infonäyttö voidaan jakaa osiin ja näyttää eri osissa erilaista sisältöä. Tiedotteiden ja infon lisäksi voidaan tarjota paikallisille palveluntarjoajille mahdollisuus mainostaa omaa palveluaan kaikille kävijöille.

 

Fisplay näyttötuotteet soveltuvat 

 

Fisplay ulkonäytöt soveltuvat liikenteenohjaukseen loistavasti. Fisplay ulkonäytöt soveltuvat Suomen sääolosuhteisiin. IP-luokitus on 55-65 riippuen viilennystavasta. Ulkonäyttöjen kirkkaus on jopa 2500NIT. Ulkonäyttö voidaan asentaa seinälle tai toteemimallisena maahan esimerkiksi kiinnittämällä betoniin. Fisplay ulkonäyttöjä on saatavilla 43″-86″ kokoisina sekä kosketusnäytöllä varustettuna. Tutustu Fisplay ulkonäyttötuotteisiin tästä! 

Fisplay infonäytöt on suunniteltu yleisiin tiloihin. Fisplay tuotteiden runko on metallia ja näytön pinta karkaistua lasia. Fisplay infonäyttö on helppo asentaa seinätelineelle, lattiatelineelle tai kattoon roikkumaan. Fisplay infonäytöistä löytyy myös toteeminäyttö. Toteeminäyttö mahdollistaa kosketusnäyttöominaisuuden avulla myös erilaisten palveluiden tai lisätiedon tarjoamisen käyttäjille. Myös mm. Fisplay liidilinko toimii loistavasti esimerkiksi lipun ostamiseen tai lisätiedon hakemiseen. Tutustu Fisplay infonäyttötuotteisiin tästä ja palvelupäätetuotteisiin tästä.

 

Kaiken sydämenä FisplayCloud-infonäyttöjärjestelmä

 

FisplayCloud-sisällönhallintajärjestelmällä hallitaan kaikkia näyttöjä omalla kännykällä tai läppärillä. Eri näytöillä tai näyttöryhmillä voidaan näyttää erilaista sisältöä, Näytettävä sisältö voidaan ajastaa vuorokaudenajan tai päivien mukaan. Näyttö voidaan myös jakaa osiin, joissa jokaisessa näytetään omaa sisältöä. Esim. yrityksen mainonta, säätila ja bussiyhteydet. Näytöille voidaan myös myydä mainostilaa, jolloin näytöt saadaan tuottamaan sponsorituloja esim. urheiluseuroille. 

FisplayCloud voidaan yhdistää myös Microsoft Power BI:hin, jolloin infonäytöillä ja palvelupäätteillä näkyy ajantasainen infodata esim. myynnin kehityksestä tai varastotilanteesta. PowerBI-integraatiosta lisää tietoa täältä.