Marko tässä, morjens!

Kiinnostus ihmisten tarinoihin ajoi Marko Sivulan myyntialalle

Fisplayn miehistövahvuus kasvoi taas rautaisella osaajalla, kun Marko Sivula liittyi mustahuppariseen joukkoon. Tittelinsä mukaan hän on myyntiporukkaa, erityisesti hän keskittyy asiakkuuksien hoitoon. “Meillä olemassa olevasta asiakkaasta pidetään hyvä huoli. Ei tarvitse turhaan asiakaspalveluun soitella.” Puhelias mies on myyjän perikuva ja ansioluettelo alalta pitkä. Mitä  supliikin taakse kätkeytyy? 

Litmasen kanssa kaupanteossa

Moi Marko! Kuka olet ja mitä olet tehnyt aiemmin?

“Olen 35-vuotias perheenisä Nurmijärveltä. Ajauduin mutkien kautta Fisplaylle hoitamaan asiakkuuksia ja olen tosi innoissani tästä tilaisuudesta: pieni yritys jossa on potentiaalia kasvaa alan merkittäväksi toimijaksi. On paljon kiinnostavampaa päästä pieneen yritykseen isoksi toimijaksi kuin suuren yritykseen pieneksi tekijäksi.”

“Jo 11-vuotiaana tienasin ensimmäiset kesärahat keräämällä kodin läheltä golf-kentältä palloja ja kauppaamalla niitä pelaajille. Kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan on näkynyt jo pienestä asti. Uusien ihmisten kohtaaminen ei jännittänyt. Kerran näin Jari Litmasen siinä golfkentän parkkipaikalla eikä tehnyt yhtään heikkoa kysyä että morjens, ostatko käytettyjä palloja? Kauppoja ei syntynyt mutta jäi juttu kerrottavaksi. “

“Opiskelu ei oikein maistunut kun töitä löytyi niin nuorena. Raha poltti taskussa ja lisää sai iltatöistä. Lukio sopi hyvin täyttämään päiviä ennen iltavuoron alkamista. Työura alkoi tosissaan liittymäkauppiaana alan huippuvuosina. Ensimmäisenä kahtena kuukautena olin jo ison organisaation myyntikilpailussa top viidessä. Se innoitti. Suurin ammatillinen kasvu tapahtui pitkän uran aikana Forenomissa. Olin seitsemäs työntekijä. Kun siirryin toisaalle, oli meitä yli kolmesataa. Näin paljon vaiheita joita kasvavat yritykset käyvät läpi. Johdin asiakaspalvelua, myyntiä, alueliiketoimitoja ja asiakkuuksia. Perustin myös uusia liiketoimintoja. Erityisesti myynniillisyys oli kaikissa toimenkuvissa näkyvissä ja suurin kasvu tapahtui ihmisten johtamisessa. “

Innostaja ja saunaintoilija

Miten päädyit Fisplaylle?

Fisplayn Jaakot olivat tuttuja jo entuudestaan. Tuntui hyvältä ajatukselta jatkaa työskentelyä ihmisten kanssa, jotka tuntee ja joihin luottaa. Mahtavinta Fisplaylla työskentelyssä on hieno porukka, laadukas tuote ja myyntityössä ihmisten kohtaaminen. Toivottavasti myös tulevaisuudessa saan pitää näistä asioista kiinni.

Kysyn kuinka Marko kuvailisi itseään kolmella sanalla. Kolmen sanan vastausta ei tule, mutta kuulemma vaimo joskus kysyi miten hän haluaisi tulla muistetuksi ja vastaus tiivistyy jonnekin sosiaalisen, muita huomioonottavan ja muille hyvää haluavan tienoille “Sympaattinen, tai ei näin mörön näköisestä sympaattista saa mutta sellainen empaattinen. Ja innostaja. Kaikissa testeissä saan tulokseksi innostajan.”

Marko on siis kuin stereotypia myyjästä, juttua tulee solkenaan. Entä vapaa-ajalla, loksahtavatko leuat lukkoon päivän päätteeksi? “Minähän tykkään saunomisesta, oon ihan saunafanaatikko. Ja tähän liittyy perhe ja parisuhde tietysti, vaimon kanssa eniten saunon. Mutta kotisaunassa on niin överi-isot lauteet ettei koskaan tarvi sanoa kellekään ettei tänne mahdu. Jos joku haluaa mulle saunaan niin se järjestyy. Saunomisessa se on mahtavaa että siellä kaikki on ilman titteleitä, se on otollinen tilaisuus keskustella mistä vaan.” 

Tämä suomalainen mies ei siis malta olla hiljaa edes löylyissä. Kai jotain sellaistakin tekemistä on mihin ei liity puhuminen? “Hirsirakentaminen on tärkeää. Ja polttopuitten teko. Oon itse kaatanut puita ja niistä rakentanut. Rakentaminen, käsillä tekeminen on mahtavaa, saa laittaa aivot narikkaan ja tekemisen tulos näkyy heti. Toisin kuin myyntityössä usein”.  

Löytyihän sieltä se äijä, joka on oman tonttinsa herra seuranaan vain kirves ja paineilmanaulain. Päästetään Marko hiillostuksen jälkeen jatkamaan päivää yhden kyssärin päästä. Mikä on parasta työpäivässä? “No kun tapaa asiakkaan face to face, ehdottomasti. Kohta onkin tapaaminen, se on päivän tärkein osio ehdottomasti.”