LED-jättinäyttöjen säännöllisellä huollolla pidennät näytön käyttöikää jopa 50%

LED-jättinäytön käyttöikää voi pidentää jopa 50%. Kurkkaa 5 vinkkiä!

 

Fisplaylla on kokemusta LED-jättinäyttöjen maahantuonnista, asentamisesta, myymisestä ja huoltamisesta toistakymmentä vuotta. Tuona aikana LED-jättinäytöt ovat yleistyneet voimakkaasti ja niitä myydään nyt enemmän kuin ennen. Kokemus on osoittanut, että pohjoisen olosuhteet asettavat korkean vaatimustason ulos asennettaville LED-jättinäytöille. Toisaalta Suomessa näkee paljon myös heikkolaatuisia ja halpoja näyttöjä harmittavan paljon. Olemme oppineet vanhan totuuden, hyvä ja halpa on ostettava erikseen.

 

LED-jättinäytön kustannus hankintavaiheessa on merkittävä. Toisaalta näytöt ovat hyvin huollettuna pitkäikäisiä. Niistä on hyötyä yli 10 vuotta. LED-jättinäyttö on helppo verrata vaikka auton hankintaan. Ostohintakin voi olla lähelle sama. Ostaisitko käytetyn auton jossa ei ole huoltokirjaa? 

 

Tässä 5 tärkeintä vinkkiä LED-jättinäytön käyttöiän pidennykseen

 

1. Poista näytön sisältä pöly ja lika vuosittain

 

Näytön vuosihuolto on tärkein näytön elink

Vaadi huolenpitosopimusta led näytölle

Led näytön huolto

Pöly rikkoo piirilevyt

aareen vaikuttava huoltotoimenpide. Vuosihuollossa näytön sisällä olevat komponenti puhdistetaan pölystä, kaikki liittimet tarkistetaan ja tarvittaessa tehdään korjaustoimenpiteet. Puhdistustyö on syytä tehdä erityistä varovaisuutta noudattaen. Jos huolto tehdään vuosittain, on pölyn poisto vielä kohtalaisen vaivatonta. Jos pöly on ollut pinnalla pitkään, voi sen poistaminen vaatia mekaanista puhidstusta. Pöly sitoo kosteutta ja voi aiheuttaa piirisarjoissa oikosulkuja.

 

2. Pidä näyttö käytössä myös talvella

 

FisLEDin jättinäytöt ovat IP-luokitukseltaan riittäviä ulkokäyttöön. Kuitenkin ilmankosteuden ja lämpötilan muutokset vaikuttavat näytön komponentteihin. Siksi näyttö kannattaa olla käytössä myös talvella jotta näytön tuottama lämpö pitää näytön kuivana.

 

 

3. Edellytä LED-jättinäytön toimittajalta huolenpitosopimusta

 

Jos sinulle myydään LED-jättinäyttöä, joka on huoltovapaa, kannattaa suhtauta kriittisesti. Sellaisia LED-jättinäyttöjä ei ole olemassakaan. Myös markkinoilla olevien näyttöjen laatu vaihtelee runsaasti. Siksi huolenpitosopimus on hyvä mittari sille, uskooko näytön toimittaja tarjoamansa näytön laatuun pidemmällä aikavälillä tarjoamalla huolenpitosopimusta. FisLED-jättinäyttöihin saa huolenpitosopimuksen joka pidentää takuuta, sisältää kaikki huollot ja korjaukset joita näyttö tarvitsee. 

https://fisplay.com/huolto-korjaus/

 

4.  Valitse käyttötarkoitukseen oikeanlainen kabinetti

 

LED-jättinäytöt ovat modulaarisia. Näyttö rakennetaan useista palasista. Yksittäistä modulia kutsutaan kabinetiksi. Erilaisia kabinetteja on runsaasti erilaisia. Kabinetin valinta on tärkeintä näytön asennuspaikkaa määriteltäessä. Esimerkiksi edullisemmat, takaa huollettavat kabinetit edellyttävät kalliimpaa telinettä tai niiden huoltaminen tulee varsin kalliiksi.

https://fisplay.com/led-jattinaytot

 

5. Pidä näytön mukana tulevat varaosat tallessa

 

Tavoite on, että hankkimasi LED-jättinäyttö kestää yli kymmenen vuotta. Siksi näytön mukana tulevat varaosat saattavat vuosien aikana kadota. Valtaosaa näytön varaosista löytyy vielä pitkienkin aikojen kuluttua markkinoilta mutta muun muassa näytön LED-moduulien on syytä olla samaa valmistuserää. Tällöin vältetään värisävyerot näytöllä. 

 

Kevyempien ylläpitokustannusten ja helpomman huollettavuuden kannalta on tärkeää, että näyttöön tehdyistä huoltotoimenpiteistä pidetään yllä huoltokirjaa. FisLED-huolenpitosopimus sisältää sähköisen huoltokirjan joka on omistajan käytettävissä esimerkiksi näytön myyntitilanteissa. 

 

Me Fisplaylla olemme LED-näyttöjen ammattilaisia. Myymme, asennamme ja huollamme LED-jättinäyttöjä jo 14 vuoden kokemuksella. Soita ja kysy lisää myynnistämme. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://fisplay.com/ota-yhteytta/