FAQ | kysymykset

Infonäytöt

Mikä on sopiva kirkkaus infonäytölle?

Sisätiloihin riittävä kirkkaus on 300-400 NITsiä. Ulos tai näyteikkunaan asennettavien näyttöjen kirkkauden tulee olla 2500-4000 NITsiä

Näytön koko myös vaikuttaa hieman sopivan kirkkauden määrittelyyn. Pienessä näytössä riittää pienempi kirkkaus.

Mikä on sopiva koko näytölle?

Infonäytön sopiva koko riippuu näytön käyttötarkoituksesta ja sijainnista. Jos näytöllä halutaan näyttää tekstiä tai tarkkaa tietoa, on näytön koon oltava suurempi. Liikkuvan kuvan näyttämiseen riittää pienempikin tuumakoko. Toistaalta kovin suuria hintaeroja ei näyttökokojen välillä ole silloin kun koko on alle 65”. Tutustu lisää!

Voiko näytön kirkkautta säätää?

Kyllä voi. Sisätiloihin tarkoitettujen näyttöjen kirkkautta voi säätää manuaalisti. Fisplayn ulko- ja ikkunanäyttöjen kirkkaus säätyy automaattisesti ympäröivän valomäärän mukaan.

Miten näytön sisältöä voi muuttaa?

FisplayCloud ohjelmiston avulla voit puhelimella tai tietokoneella muuttaa näytön tai näyttöjen sisältöä missä ja milloin vain. Ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen. Lue lisää tästä!

Onko infonäytöllä takuu?

Kaikilla Fisplayn tuotteilla on takuu. Takuu vaihtelee tuotteittain 12-36kk välillä.

Mitä eroa on infonäytöllä ja televisiolla?

Infonäytöt on suunniteltu huomattavasti kovempaan käyttöön. Infonäyttö myydään aina käyttöajan mukaan. Esim 24/7. Vaikka infonäyttöä käyttää ympäri vuorokauden, säilyy sen kuva laadukkaana vuosia. Televisio menee nukkumaan mikäli televisioon ei koske esim 6 tunnin aikana. Tällaista ongelmaa ei infonäytöissä ole. Lisäksi infonäyttöjä voi huomattavasti paremmin ohjata etänä. Fisplayn infonäytöt ovat myös materiaaleiltaan tavallista televisiota huomattavasti laadukkaampia. Fisplay Infonäytöissä on metallirunko ja karkaistu lasipinta.

Mikä on infonäytölle sopiva resoluutio?

Sopiva resoluutio on riippuvainen näytön käyttötarkoituksesta ja näytön katseluetäisyydestä. Pääsääntöisesti fullHD 1920*1080 resoluutio on riittävä. Isommissa näytöissä (yli 55”) on 4K 3840*2160 resoluutiosta hyötyä.

Miten infonäyttöjä tarvitsee huoltaa?

Infonäytöt ovat tavallisissa sisätiloissa huoltovapaita. Tiloissa joissa on pölyä tai lämpötilojen vaihtelua on näyttöjä syytä huoltaa vähintään vuosittain. Fisplayn ulkonäytöissä on myös ilmansuodattimet jotka on syytä vaihtaa vuosittain. Lue lisää tästä!

Voiko infonäytön korjata?

Fisplayn infonäyttöjä voi korjata. Tilaa huolto!

Paljonko infonäyttö kuluttaa energiaa?

Infonäytön energiankulutus riippuu siitä, montako tuntia näyttö on vuorokauden aikana käytössä. Keskimääräinen energiankulutus esimerkiksi 49” näytössä on noin 100W joka vastaa kahta hehkulamppua.

Voiko infonäyttöjärjestelmää käyttää omalla näytöllä?

Kyllä. FisplayCloud järjestelmää voi käyttää omalla näytöllä. Näytössä tulee olla HDMI liitin mediatoistinta varten. Lue lisää tästä!

Miten saan powerpointesityksen näkymään näytöllä automaattisesti?

Helpoin tapa on ladata powerpoint-esitys FispalyCloud järjestelmään ja sen avulla laittaa esitys pyörimään näytöllä. FisplayCloud ohjelmistolla voit määrittää montako sekuntia kukin dia näkyy näytöllä. Kun esitys on mennyt läpi, alkaa se automaattisesti uudelleen. Lue lisää tästä!

Voiko infonäytön tai kosketusnäytön asentaa ulos?

Kyllä voi. Ulkokäyttöön on suunniteltu erikseen näyttöjä jotka kestävät Suomen sääolosuhteet. Näyttöjen lämpötilaa ja kosteutta hallitaan näytössä olevalla tekniikalla. Talvella näyttöä pitää lämmittää ja kesällä viilentää. Fisplayn ulkonäytöt on suunniteltu kestämään kovia sääolosuhteita. Lisäksi ulos asennettavan näytön tulee olla valoteholtaan riittävä jotta kuva näkyy myös aurinkoisella säällä. Asennuspaikasta riippuen kirkkauden tulee olla 2500NITS

Onko toteeminäyttö helppo asentaa?

Kyllä on. Fisplaylta saa näytöt asennettuna mutta tarvittaessa myös hyvät ohjeet näytön asentamiseen. Ulkokäyttöön tarkoitetut toteemit painavat sen verran että ohjeet on tärkeä lukea huolella. Lue lisää tästä!

Voiko infonäyttöön saada kosketusnäytöllä?

Kyllä voi. Kaikkiin Fisplayn näyttöihin, sekä sisä- että ulkonäyttöihin saa myös kosketusnäyttöominaisuuden. Tekniikaltaan kosketusnäyttö vastaa esimerkiksi matkapuhelimissa käytettäviä kosketusnäyttöjä. Lue lisää tästä!

Onko infonäytön sisällönhallintakin helppoa?

Kyllä. Fisplayn infonäytöt kytketään internetiin ja FisplayCloud ohjelmiston avulla voi näytön sisältöä muuttaa ja hallita puhelimella tai tietokoneella mistä vain. Ohjelmiston on helppokäyttöinen ja toimii kaikilla laitteilla joilla on pääsy internetiin. Lue lisää tästä!

FisLED jättinäytöt

Miten erottaa laadukkaan ja huonon LED-näytön?

Tähän ei ole helppoa vastausta. Valitettavasti myös Suomessa myydään myös heikkolaatuisia näyttöjä. Toisaalta hinta ei välttämättä kerro laadusta. Ulkoisesti näytöt näyttävät usein samanlaisilta joten sen perusteella ei laatua voi määrittää.

Tärkein tapa varmistua näytön laadusta, on kysyä näyttötoimittajlta referenssejä ja mahdollisuutta huolenpitosopimukseen. Lisäksi kannattaa varmistaa, että näyttötoimittaja toimittaa koko paketin asennuksesta ohjelmistoon saakka. Kysy lisää myynnistämme!

Mikä on LED-näytölle riittävä resoluutio ja tarkkuus?

LED-jättinäyttöjen resoluutio määräytyy näytön fyysisen koon ja valitun pikselikoon mukaan. Jos näyttö on pieni ja sen katseluetäisyys on lyhyt, valitaan pieni pikselikoko. Resoluutio ei ole tärkeä valitakriteeri LED-jättinäytölle. Näytön tarkkuus on tärkeää silloin jos haluat näyttää näytöllä esimerkiksi videoita. Eri resoluutioista ja eri kokoisista pikseleistä voit saada helposti hyvän kuvan Fisplayn Showroomissa Vantaalla. Tervetuloa. Kysy lisää myynnistämme!

Mikä on LED-näytölle riittävä kirkkaus?

Riittävä kirkkaus määritellään asennuspaikan perusteella. Jos näyttö tulee sisätilaan johon ei suoraan paista aurinko, riittää 800-1000NITS kirkkaus. Jos taas näyttö tulee näyteikkunaan tai ulos, tulee kirkkauden olla 4000NITS. Ulkonäytöissä on myös tärkeää, että kirkkautta säädetään automaattisesti. Kysy lisää myynnistämme!

Mikä on LED-näytön käyttöikä?

Näytön käyttöikään vaikuttaa näytön asennuspaikka ja huoltaminen. Kovasssa rasituksessa ulkona huoltamaton näyttö voi vikaantua jo muutaman vuoden jälkeen. Hyvin huollettuna laadukkaan LED-jättinäytön käyttöikä on jopa yli 10 vuotta. Käyttöiän kannalta on ensisijaisen tärkeää valita oikeanlainen kabinetti-tyyppi kuhunkin asennuspaikkaan. Kysy lisää myynnistämme!

Paljonko LED-jättinäyttö maksaa?

Jokainen LED-jättinäyttö on yksilö. Itse LED-näyttö on vain osa kokonaiskustannuksesta.

Hintaan eniten vaikuttavia tekijöitä ovat näytön koko (leveys*korkeus) sekä näytön pikselikoko (0,9-10mm). Lisäksi asennuspaikka ja -tapa vaikuttavat hintaan. Jos näyttö tulee kadun varteen, joudutaan näyttö usein luvittamaan, joskus hankkimaan sähköliittymä, rakentamaan perustukset ja teline. Edellä mainitut asiat vaikuttavat merkittävästi näytön kokonaishintaan. Fisplaylta kannattaa kysyä hinta näytölle kun oikeanlainen näyttö on valittu. Kysy lisää myynnistämme!

Tarvitseeko LED-jättinäyttö luvan?

Jos näyttö asennetaan ulos, vaatii se usein toimenpideluvan tai rakennusluvan. Mikäli näyttö tulee tien varteen niin, että se näkyy ohi kulkeville autoille, ottaa ELY-keskus kantaa luvittamiseen. Yleensä ELY-keskus edellyttää, ettei näyttö saa olla liian lähellä risteystä tai liittymää eikä sen kirkkaus saa ylittää tiettyä rajaa. FisLED jättinäytöissä on portaaton ja automaattinen kirkkaudensäätötoiminto. Sisätiloihin asennettavat näytöt eivät vaadi viranomaislupia.
Kysy lisää myynnistämme!

Mikä on LED-jättinäytön toimitusaika?

Toimitusaika on noin 2,5 kk tilauksesta. Näyttö valmistetaan tilauksesta ja tulee juna-rahdilla Suomeen. Kysy lisää myynnistämme!

Voiko LED-jättinäytön vuokrata pitkäksi ajaksi?

Kyllä voi. Vuokrasopimuksen pituus ja näytön hinta määrittävät vuokran suuruuden. Vuokrakauden kesto on 1 – 5 vuotta. Vuokrasopimuksen jälkeen näytön voi lunastaa itselleen 10% hintaan. Kysy lisää myynnistämme!

Paljonko LED-jättinäyttö kuluttaa sähköä?

Ulkokäyttöön tarkoitetut näytöt kuluttavat korkeamman kirkkauden vuoksi enemmän kuin sisäkäyttöön tarkoitetut näytöt. Näytön koko tietenkin vaikuttaa virrankulutukseen. Näyttöä asennettaessa on sähkönsyöttökapaisteetti mitoitettava maksimikulutuksen mukaan mutta tyypillisesti keskimääräinen kulutus on noin kolmanneksen maksimikulutuksesta. Esimerkki kulutuksesta FisLED M6 ulkokäyttöön tarkoitettu 5000NITS näyttö. Maksimi kulutus 800W/m2 ja keskimääräinen kulutus 240W/m2. Kysy lisää myynnistämme!

Miten LED-jättinäytön sisältöä voi hallita?

FisLED jättinäytöt ovat yhteensopivia FislplayCloud ohjelmiston kanssa. FisplayCloud ohjelmistolla voit puhelimella ja tietokoneella erittäin helposti hallita näytöllä näkyvää sisältöä internetyhteyden avulla. Kysy lisää myynnistämme!

Miten LED-jättinäyttö asennetaan tai voiko LED-jättinäytön asentaa itse?

Ei voi. Näytön asentaminen on ammattilaisen työtä ja vaatii osaamista. FisLED-jättinäytöt toimitetaan asennettuna. Kysy lisää myynnistämme!

Ovatko LED-jättinäytöt turvallisia?

Kyllä ovat. FisLED-jättinäytöt ovat CE tyyppihyväksyttyjä, laadukkaita ja turvallisia tuotteita. Kysy lisää myynnistämme!

Häiritseekö liian kirkas LED-jättinäyttö?

Kyllä häiritsee. Jos pimeään aikaan käyttää näyttöä täydellä teholla, sattuu näytön katsominen silmiin suuren kirkkauden vuoksi. Siksi on tärkeää, että näyttöön on asennettu automaattinen kirkkaudensäädin joka säätää näytön kirkkautta ympärillä olevan valon määrän mukaan. Kysy lisää myynnistämme!

Ota yhteyttä

  Me olemme

  Marko Sivula

  Technical Sales Pohjois-Suomi

  Myynti

  Asmo Lamminmäki

  Technical Sales Etelä-Suomi