Kirjoitettu

Marko tässä, morjens!

Marko Sivula
 

Kiinnostus ihmisten tarinoihin ajoi Marko Sivulan myyntialalle

Fisplayn miehistövahvuus kasvoi taas rautaisella osaajalla, kun Marko Sivula liittyi mustahuppariseen joukkoon. Tittelinsä mukaan hän on myyntiporukkaa, erityisesti hän keskittyy asiakkuuksien hoitoon. “Meillä olemassa olevasta asiakkaasta pidetään hyvä huoli. Ei tarvitse turhaan asiakaspalveluun soitella.” Puhelias mies on myyjän perikuva ja ansioluettelo alalta pitkä. Mitä  supliikin taakse kätkeytyy? 

Litmasen kanssa kaupanteossa

Moi Marko! Kuka olet ja mitä olet tehnyt aiemmin?

“Olen 35-vuotias perheenisä Nurmijärveltä. Ajauduin mutkien kautta Fisplaylle hoitamaan asiakkuuksia ja olen tosi innoissani tästä tilaisuudesta: pieni yritys jossa on potentiaalia kasvaa alan merkittäväksi toimijaksi. On paljon kiinnostavampaa päästä pieneen yritykseen isoksi toimijaksi kuin suuren yritykseen pieneksi tekijäksi.”

“Jo 11-vuotiaana tienasin ensimmäiset kesärahat keräämällä kodin läheltä golf-kentältä palloja ja kauppaamalla niitä pelaajille. Kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan on näkynyt jo pienestä asti. Uusien ihmisten kohtaaminen ei jännittänyt. Kerran näin Jari Litmasen siinä golfkentän parkkipaikalla eikä tehnyt yhtään heikkoa kysyä että morjens, ostatko käytettyjä palloja? Kauppoja ei syntynyt mutta jäi juttu kerrottavaksi. “

“Opiskelu ei oikein maistunut kun töitä löytyi niin nuorena. Raha poltti taskussa ja lisää sai iltatöistä. Lukio sopi hyvin täyttämään päiviä ennen iltavuoron alkamista. Työura alkoi tosissaan liittymäkauppiaana alan huippuvuosina. Ensimmäisenä kahtena kuukautena olin jo ison organisaation myyntikilpailussa top viidessä. Se innoitti. Suurin ammatillinen kasvu tapahtui pitkän uran aikana Forenomissa. Olin seitsemäs työntekijä. Kun siirryin toisaalle, oli meitä yli kolmesataa. Näin paljon vaiheita joita kasvavat yritykset käyvät läpi. Johdin asiakaspalvelua, myyntiä, alueliiketoimitoja ja asiakkuuksia. Perustin myös uusia liiketoimintoja. Erityisesti myynniillisyys oli kaikissa toimenkuvissa näkyvissä ja suurin kasvu tapahtui ihmisten johtamisessa. “

Innostaja ja saunaintoilija

Miten päädyit Fisplaylle?

Fisplayn Jaakot olivat tuttuja jo entuudestaan. Tuntui hyvältä ajatukselta jatkaa työskentelyä ihmisten kanssa, jotka tuntee ja joihin luottaa. Mahtavinta Fisplaylla työskentelyssä on hieno porukka, laadukas tuote ja myyntityössä ihmisten kohtaaminen. Toivottavasti myös tulevaisuudessa saan pitää näistä asioista kiinni.

Kysyn kuinka Marko kuvailisi itseään kolmella sanalla. Kolmen sanan vastausta ei tule, mutta kuulemma vaimo joskus kysyi miten hän haluaisi tulla muistetuksi ja vastaus tiivistyy jonnekin sosiaalisen, muita huomioonottavan ja muille hyvää haluavan tienoille “Sympaattinen, tai ei näin mörön näköisestä sympaattista saa mutta sellainen empaattinen. Ja innostaja. Kaikissa testeissä saan tulokseksi innostajan.”

Marko on siis kuin stereotypia myyjästä, juttua tulee solkenaan. Entä vapaa-ajalla, loksahtavatko leuat lukkoon päivän päätteeksi? “Minähän tykkään saunomisesta, oon ihan saunafanaatikko. Ja tähän liittyy perhe ja parisuhde tietysti, vaimon kanssa eniten saunon. Mutta kotisaunassa on niin överi-isot lauteet ettei koskaan tarvi sanoa kellekään ettei tänne mahdu. Jos joku haluaa mulle saunaan niin se järjestyy. Saunomisessa se on mahtavaa että siellä kaikki on ilman titteleitä, se on otollinen tilaisuus keskustella mistä vaan.” 

Tämä suomalainen mies ei siis malta olla hiljaa edes löylyissä. Kai jotain sellaistakin tekemistä on mihin ei liity puhuminen? “Hirsirakentaminen on tärkeää. Ja polttopuitten teko. Oon itse kaatanut puita ja niistä rakentanut. Rakentaminen, käsillä tekeminen on mahtavaa, saa laittaa aivot narikkaan ja tekemisen tulos näkyy heti. Toisin kuin myyntityössä usein”.  

Löytyihän sieltä se äijä, joka on oman tonttinsa herra seuranaan vain kirves ja paineilmanaulain. Päästetään Marko hiillostuksen jälkeen jatkamaan päivää yhden kyssärin päästä. Mikä on parasta työpäivässä? “No kun tapaa asiakkaan face to face, ehdottomasti. Kohta onkin tapaaminen, se on päivän tärkein osio ehdottomasti.”

Kirjoitettu

Uusia tuulia!

octoled-helsinki-hs-kuutio-mainos1-950x594
 

Nyt Fisplaylla ollaan innoissaan! Mahdollisuudet viestiä led-näytöillä moninkertaistuvat, kun Fisplay ja led-jättinäyttöihin erikoistunut Octoled yhdistävät voimansa. 

Miten Fisplay ja Octoled yhdistyvät?

Kyseessä on liiketoimintakauppa. Fisplay ostaa Octoledin liiketoiminnan kokonaisuudessaan.

Miten yritysten toiminta jatkuu?

Octoledistä tulee Fisplayn tavaramerkki, jolla myydään LED-jättinäyttöjä. Octoledin työntekijät siirtyvät työskentelemään Fisplaylle.

octoled-esport-bristol-mainos1-950x594

Miten yritysten tuotteiden tai palveluiden ostaminen jatkossa käy?

Jatkossa pystymme vastaamaan asiakkaidemme toiveeseen tarjoamalla led-jättinäyttöjä. Fisplayn ja Octoledin tuotteiden ja palveluiden ostaminen käy tuttuun tapaan, sama henkilökunta palvelee asiakkaitamme digital signage -asioissa edelleen.

Miksi Fisplay ja Octoled yhdistyvät?

Yhdistyminen avaa entistä monipuolisemmat mahdollisuudet infonäyttöviestinnässä.

Fisplaylta puuttui LED-jättinäyttöosaamista ja Octolediltä oma sisällönhallintajärjestelmä. Yhdistyminen tuo molempien osaamisen saman katon alle, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa visioitaan lähes rajattomasti.

octoled-sjoki-unique-youth-mainos1-950x594
Kirjoitettu

Haastattelussa Fisplayn kehittäjä – Kosketusnäyttö neuvotteluhuoneessa

Jaakko Mantila
 

Jaakko Mantila tulee innosta hehkuen palaverista toimistolle. “Ai että se on hyvä!” Mikä niin? “Se neukkarin kosketusnäyttö!”

Bestcaravan Hyvinkäällä oli palaveri, jossa käytiin läpi uudistuneita kotisivuja. Sivut toteuttaneen  mainostoimiston edustaja esitteli sivuja paikallaolijoille. Neuvotteluhuoneessa oli sisäisen viestinnän julkaisuja näyttävä infonäyttö. Kun tietokoneen kytki piuhalla infonäyttöön, näytölle avautui välittömästi tietokoneen ruutunäkymä ja uusia sivuja sai näin esitellä kokousväelle. Joku ehdotti, että vilkaistaisiin vertailun vuoksi eräitä toisia sivuja.

“Koske siihen näyttöön” Jaakko kehotti. Mainostoimiston edustaja koski ja näytölle avautui asetusten mukaan googlen hakusivu. Siihen sai näppäiltyä hakusanat ja seuraavien sivujen esittely toimi täysin kosketusnäytön kautta. Kosketusnäytön käyttöä ei erikseen tarvinnut opetella, vaan se sujui luontevasti kuin omalta puhelimelta selailu. Välillä tietokone liitettiin takaisin näyttöön kun koneelta haluttiin esitellä jotain.

Kosketusnäyttö
Kosketusnäyttö

Kosketusnäyttö neuvotteluhuoneessa palvelee siis ainakin kolmessa eri tehtävässä. Ensiksi sisäisessä tiedottamisessa. Valmiiksi ajastettu esityssoittolista pyörii jatkuvasti, kun näytöllä ei ole muuta käyttöä. Kun infonäyttöön kytketään tietokone, näyttö siirtyy välittömästi toistamaan tietokoneen näkymää. Erillisiä asetuksia tai klikkailuja ei tarvita. Kun näyttöä kosketetaan, siihen avautuu määritelty näkymä, kuten yrityksen omat sivut tai Googlen hakusivu. Tällöin kosketusnäyttöä voi käyttää selaimena.

Kosketusnäyttö

Kysyn lopuksi Jaakolta tuleeko vielä muuta mieleen ja hetken mietittyään Jaakko kertoo että itse asiassa listaa voisi vielä jatkaa neljännellä kohdalla. Kosketusnäytön käyttöä videoneuvotteluihin ei olla vielä markkinoitu mutta itse asiassa jo käytössä Fisplaylla. Käytäntöä kehitellään vielä, jotta videoneuvotteluista saataisiin mahdollisimman toimivia. “Kunnon välineillä kuva ei pätki eikä ääni kaiu”.

Itsekin olen innostunut tästä viimeisestä. Oma työni kun on muutamaa päivää lukuunottamatta etätyötä ja viikkopalaverit videoyhteyden varassa. Kun tiimihenki ja yhteys työkavereihin pitää rakentaa teknisten apuvälineiden välityksellä, on tärkeää että yhteydet toimivat. Pätkivän kuvan ja äänen välityksellä on hankalaa jutella välittömästi tai saada edes olennaisia asioita perille. 

Katso tästä, miten Bestcaravan hyödyntää kosketusnäytöllisiä palvelupäätteitä myynnissään.

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Bisnoden tulos: Fisplaylla korkein luottoluokitusluokka AAA

Palvelupääte
 

Fisplay sai Bisnoden luottoluokituksessa tuloksen AAA eli korkein luottoluokitusluokka.

Fisplaylle toiminnan läpinäkyvyys ja luotettavuus ovat erityisen tärkeitä. Bisnoden verkkosivuilla luottoluokituksesta kerrotaan näin: "AAA-luottoluokitus kategorisoi yrityksen seitsemään eri luokkaan. Korkeimpien luottoluokkien vaatimuksena ovat keskimääräistä paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi. Bisnoden kansainvälisesti tunnettu luottoluokitus eli Rating toimii ovenavaajana kaikissa niissä yli 200 maassa, jossa Bisnode tai sen sisaryhtiö Bisnode D&B Finland Oy (D&B) toimivat." Fisplayn saama AAA-luokitus tarkoittaa, että luottoriski on minimaalinen.

Bisnode kerää tietoa yrityksistä useista eri tietolähtesitä. Luottoluokitusjärjestelmä perustuu viranomaisilta ja muista luotettavista lähteistä saatuihin tietoihin. Bisnoden yritystietokanta on erittäin laaja sisältäen lähes kaikki normaalia liiketoimintaa harjoittavat yritykset. "Luottoluokitusjärjestelmää päivitetään automaattisesti, joten se on ajantasaisempi kuin mikään muu luottokelpoisuusluokitus. Koneellisesti tuotettuna se on aina myös objektiivinen ja helpottaa eri yritysten keskinäistä vertailua" Bisnodelta kerrotaan.

Fisplaylla panostetaan siihen, että asiakas saa yhteistyössä kanssamme nauttia itsestäänselvästä luottamuksesta. Meille laadukas toiminta on itseisarvo.

Korkein luottoluokitus
Kirjoitettu

infoa ja hakkerihupia

lohjan yhteislyseon lukion tiedotus on tänä vuonna Juhana Saarisen vastuulla
 

Lohjan yhteislyseon lukion tiedotus on tänä lukuvuonna historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juhana Saarisen vastuulla. Koulun infonäyttö houkuttelee myös nuoria osallistumaan oma-aloitteisesti tiedottamiseen.

Saarinen päivittää koulun nettisivuille ajankohtaistiedotteita ja muokkaa niitä infonäytöille. Info-tv:llä riittääkin näytettävää, sillä kalenterimerkintöjä on kuutisensataa kouluvuoden ajalla.

Tiedotus helpottui Fisplayn infonäyttöohjelmistolla

Fisplayn ohjelmisto saa Saariselta kiitosta. “On tämä helpottanut töitäni. Päivittäminen on helppoa, se ei ole työpaikkaan sidottua. Riittää että on nettiyhteys ja pääsee Driveen.“ Entinen järjestelmä toimi vain koulun kautta.

Juhana valokuvaa koulun tapahtumia ja osassa sisäisen viestinnän tiedotteita nähdäänkin hänen ottamiaan kuvia. Loput kuvat hän löytää netistä. Lisenssivapaita kuvia hän kerää valmiiksi aihepiireittäin kansioihin kuten Joulu tai Pääsiäinen.

Oppilaiden yllätys: sisäinen viestintä -tempaus

Oppilaiden ottamia kuvia ei ole käytössä, vaikka niitä Saarinen mielellään käyttäisi. Kuvamateriaalin keräämiseen lukiolaisilta kaivataan vielä ideoita, mutta toisella tavalla oppilaat ovat kyllä infotaulun sisällöntuotantoon osallistuneet. Saimmekin Fisplaylle aiemmin tiedon, että opiskelijat olivat onnistuneet hakkeroitumaan järjestelmään ja jakamaan sisäisen viestinnän kanavalle pyörimään Youtube-videoita. Tähän kansalaisaktiivisuuteen vastattiin koodareitten tekemällä suojauksella ja nyt odotellaan mielenkiinnolla, näkyykö infonäytöllä vielä yllättäviä tiedotteita. Kehittäjätiimimme kiittää nuoria ilmaisesta ohjelmiston testaamisesta ja on valmis vastaamaan tuleviinkin haasteisiin.

Kiitos ajastasi Juhana Saarinen ja mukavaa lukukauden loppua Lohjan yhteislyseon lukio!

Kirjoitettu

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Asiakas kertoo

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Piia Ahtee kertoo
 

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Tätä kysymystä moni yrittäjä pohtii. Voisimme kehua omaa ohjelmistoamme, mutta päätimmekin kysyä asiakkaaltamme.

Laitoin mailia asiakkaallemme Piia Ahteelle, joka on ollut valitsemassa Nurmijärven seurakunnan tiloihin infonäyttöjä. Koska ajattelin lähestyä muidenkin seurakuntien tiedottajia infonäyttöasialla, pyysin häntä nostamaan pari asiaa, mitä hänen mielestään heidän kannattaisi ehdottomasti ottaa hankintapäätökseen mukaan?

Piia vastasi näin: Hankintapäätöksessä mielestäni ratkaisevaa on ainakin ohjelmiston sujuva käytettävyys. Ohjelmiston on oltava ehdottomasti pilvessä ja sellainen, ettei vaadi mitään koodarintaitoja tms. Tärkeää on myös tuen toimivuus, joka teillä on kyllä enemmän kuin huippua - kiitos siitä! Tärkeää on myös sisällön ajastettavuus, koska kirkolliset highlitet vaan nyt sattuvat olemaan pyhäpäiviä. Viime kädessä toki ratkaisee hinta-laatu -suhde näyttöjen, ohjelmiston ja palveluntarjoajan kokonaisuudessa.

Kiitos näistä kokemuksista Piia Ahtee!

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Ammattitasoisen websivuston edut

websivusuunnittelu
 

Websivusto on ehkä niin itsestäänselvyys, ettei sen olemassaoloa enää kyseenalaisteta. Siksi on välillä hyvä pysähtyä miettimään, miksi yrityksesi pitäisi olla internetissä. Kysymällä itsestäänselvyyksiä huomataan usein jotain todella olennaista koko liiketoiminnasta.

Asiakkaasi tulevat usein luoksesi netin kautta. He vertailevat tuotteiden hintoja ennen ostamista ja etsivät suosituksia ravintoloista ja hotelleista. Ellet ole löydettävissä verkosta, menetät asiakkaita. Poissaolo verkosta on asiakkaan näkökulmasta sitä, ettei yritystäsi ole olemassa.

TEKISITKÖ ITSE?

Ehkä ajattelet, että voit tehdä sivut itse ilmaiseksi, tai sinulla on jo omatekoiset sivut. Miksi siis maksaa suunnittelijalle? Siihen on useita vastauksia, joita luettelen myöhemmin. Mutta jos haluat tehdä sivut itse, tee ne WordPressilla jolloin ne ovat päivitettävät ja tarjoavat valmiin pohjan sivuillesi.

Jos sinulla on omat sivut, mieti näkyykö niissä juuri sinun yrityksesi? Jos logon poistaisi, osaisiko tuttukaan asiakas tunnistaa niitä sivuiksesi? Verkossa surffaileva asiakaskunta on jo nähnyt valitsemallasi valmiilla pohjalla tehtyjä sivuja ja osaa erottaa ne räätälöidyistä sivustoista. Pelkkä omien tekstien ja kuvien vaihtaminen oletussivupohjaan ei anna vakuuttavaa kuvaa. Huolellinen suunnittelu, responsiivisuus ja juuri sinun asiakkaittesi tarpeiden miettiminen takaavat miellyttävän käyttäjäkokemuksen sivustostasi. Kokenut graafinen suunnittelija osaa luoda juuri sinun yrityksesi näköisen sivuston, joka erottuu edukseen.

websivusto koostuu useista eri osa-alueista kuten visuaalinen- ja sisältösuunnittelu sekä koodaus.

Kuva: Marc Mueller, Unsplash

SÄÄSTÄT PITKÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ

Vaikka ammattilaisen suunnittelemat sivut tuntuvat mittavalta kertainvestoinnilta, ne tulevat pitkällä tähtäimellä edullisiksi. WordPressilla tehtyjä sivuja pystyt päivittämään itse, jos tietokoneella työskentely on tuttua. Verrattuna perinteiseen mainontaan, radio- tv- ja printtimainontaan ja jopa useisiin verkostoitumistapahtumiin, websivut ovat hyvin kohtuuhintaiset, kun ottaa huomioon kuinka laajan asiakaskunnan niillä voi tavoittaa.

Vaikka sinulla ei olisi taitoa tai aikaa päivittää sivuja itse ja joutuisit jatkuvasti maksamaan päivittämisestä suunnittelijalle, päivityskustannukset ovat paljon matalammat kuin perinteisten markkinoinnin.

Sivujen tekeminen itse tai teettäminen halvimmalla mahdollisella suunnittelijalla voi tuntua houkuttelevalta, mutta voi tulla kalliiksi. Sivuston tekeminen vaatii ymmärrystä graafisesta suunnittelusta, koodaamisesta ja SEO-optimoinnista. Ammattilaiselta näiden taitojen hankkimiseen kuluu vuosia. Voi käydä niin, että käytät kallista aikaasi sivujen tekoon ja lopulta päädyt kuitenkin teettämään ne. Tai teetät sivut halvimmalla mahdollisella tekijällä ja ohjelmistojen muuttuessa joudut pian korjauttamaan sivujasi tai teettämään ne kokonaan uusiksi.

PAREMPI HAKUKONENÄKYVYYS

Kaunis verkkosivu erottaa yrityksesi positiivisesti kilpailijoista. Mutta sivusta on hyötyä vain, jos potentiaaliset asiakkaasi löytävät sen. Ammattitason suunnittelija osaa luoda siistiä koodia ja lisätä tarvittavaa metadataa, joka on osa hakukoneoptimointia. Hakukoneet nostavat ensimmäisiksi sivuja, jotka latautuvat nopeasti eivätkä sisällä turhaa informaatiota.

websivusto palvelee parhaiten eri käyttäjäryhmiä eri laitteilla, kun se on responsiivisesti suunniteltu.

SELKEYS LUO KÄYTTÖMUKAVUUTTA

Suurin osa asiakkaista vaihtaa nopeasti sivustoa, jos etsitty informaatio ei löydy ilman ponnisteluja. Sekava navigointi turhauttaa ja tuote saa olla todella haluttava, että asiakas jaksaa kahlata läpi epämääräisiä valikkorakennelmia. Taidolla toteutetuilla sivuilla vierailija löytää intuitiivisesti etsimänsä ilman turhia klikkauksia. Tällaisen sivuston käyttö on miellyttävää, asiakas saa keskittyä siihen mihin yrittäjä ja asiakas haluavat sivuja käytettäessä keskityttävän eli tuotteisiin tutustumiseen.  

HYVÄ LAITEYHTEENSOPIVUUS

Suuri osa verkkosivuvierailuista tehdään tableteilla ja puhelimilla joten verkkosivujen on toimittava niillä. Jokainen tietää, miten raivostuttavaa on selata puhelimella sivuja, jotka on suunniteltu näytettäväksi ainoastaan pöytäkoneella. Linkkejä joutuu metsästämään sivun laidoilta, otsikot ovat liian suuria näkyäkseen kerralla ja pahimmassa tapauksessa osa sivusta ei näy ollenkaan jolloin käyttö on mahdotonta. Tällaista sivustoa ei kenenkään kannata tehdä. Ammattilainen osaa tehdä sivusi responsiivisiksi kaikilla laitteilla ja huolehtia, että kuvat, tekstit ja muu sisältö skaalautuvat erikokoisille näytöille ja valikot löytyvät heti avausnäkymästä.

PAREMPAA PALVELUA KIVIJALKAMYYMÄLÄÄSI

Hyvin tehty websivusto palvelee asiakastasi myös kivijalkamyymälässäsi. Lisää kotisivu infonäytöllesi, jolloin uusimmat sivupäivityksesi toimivat samalla tiedotteina myymälässä. Onko sinulla verkkokauppa? Palvelupäätteellä asiakas pääsee selaamaan myös niitä tuotteita, joita ei tilapäisesti ole esillä, ja voi ostaa tuotteen heti. Näin et menetä potentiaalista asiakasta edes silloin, kun tuote on tilapäisesti loppu hyllystä.

VINKKI! >> Lue miten kasvatat myyntiä kotisivujesi laadukkailla kuvilla.

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Työntekijöiden sitouttaminen osana yrityksen kasvua

 

Työntekijöiden sitouttaminen on pinnalla oleva puheenaihe. Yrittäjä, jos et ole vielä innostunut aiheesta, voin kertoa että sinun pitäisi.  Jokainen työnantaja toivoo työntekijöiltään lojaaliutta työnantajaa kohtaan, hyvää työmotivaatiota sekä sitä, että työntekijä olisi valmis antamaan kaikkensa yrityksen puolesta. Yrittäjä voi vaikuttaa huomattavan paljon siihen, kuinka paljon työntekijät ovat valmiita yrityksensä eteen tekemään. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että sitoutuneet työntekijät vaikuttavat positiivisesti yrityksen tulokseen. Lyhyesti voidaan sanoa, että motivoituneet työntekijät kasvattavat yrityksen tulosta, mutta ei päinvastoin. Katsotaanpa asiaa tarkemmin.

Workplace Research Foundation kertoo tutkimuksessaan, että yrityksissä, joissa panostetaan sitouttamiseen, keskimääräinen sairaspäivien määrä vuodessa on 2,69 per työntekijä. Niissä yrityksissä, joissa sitouttamiseen ei panosteta, sairaspäivien määrä on 6,19.  Gallupin tutkimuksen mukaan säännöllisesti palautetta työntekijöiltään pyytävissä yrityksissä henkilöstön vaihtuvuus on 14,9% matalampi kuin niissä, joissa palautetta ei pyydetä.  The McKinsey Global Institute sai tutkimuksellaan selville, että tuottavuus lisääntyy 20-25 prosenttia yrityksillä, joissa sitoutetaan työntekijöitä.

Mistä erot johtuvat? Miksi kahdessa eri yrityksessä samalla palkalla työskentelevien ja samantyyppistä työtä tekevien sitoutuneisuus voi olla aivan eri asteikolla? Vastaus on kommunikointi, kommunikointi, kommunikointi. Työsuhde on pohjimmiltaan ihmissuhde, ja ihmissuhteet perustuvat paljolti kommunikointiin. Tietääkö työntekijäsi, mikä on yrityksesi tavoite ja miten sinne ollaan menossa? Milloin viimeksi hän on saanut palautetta työstään? Toivottaako kukaan häntä tervetulleeksi töihin loman jälkeen?

Työntekijöiden sitouttaminen on pohjimmiltaan yksinkertaista: ole kiinnostunut työntekijöistäsi.

Työntekijöiden sitouttaminen on pohjimmiltaan yksinkertaista: ole kiinnostunut työntekijöistäsi.

Jos työntekijä kokee olevansa arvostettu, että hän on tiivis osa työyhteisöä ja että häntä kuullaan, hän on sitoutunut työhönsä. Digitaalinen viestintä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia motivoida työntekijöitä. Voit pitää heidät ajan tasalla, huomioida ja kannustaa.

ARVOSTA ALAISTASI, SE KANNATTAA

Jos työntekijä kokee olevansa arvostettu, että hän on tiivis osa työyhteisöä ja että häntä kuullaan, hän on sitoutunut työhönsä. Digitaalinen viestintä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia motivoida työntekijöitä. Voit pitää heidät ajan tasalla, huomioida ja kannustaa. Yrityksen järjestelmän pohjalta tehdyillä tilastoilla on merkitystä. Niillä kerrotaan tuloksista ja tavoitteista, mikä on hyvä tapa motivoida ja huomioida onnistumiset.

Infonäytöillä välitetään tietoa esimerkiksi koulutuspäivistä saadusta palautteesta, jolloin työntekijä kokee antamansa palautteen arvokkaaksi. Näytöillä voi kiittää tiimiä hyvin suoritetusta projektista tai toivottaa uuden työntekijän tervetulleeksi. Kaikki tämä viestii työntekijälle, että hän on arvostettu ja hänen pyrkimyksensä yrityksen eteen eivät jää huomiotta. Tulostaulu-palvelulla toimii tässä yrittäjän apuna ja päivittää sisältöä infotauluille automaattisesti yrityksen järjestelmästä.

Nykyajan työyhteisöissä johtajien oletetaan kiinnittävän huomiota työntekijöiden henkiseen ja fyysiseen tasapainoon.  Infotaulua voi käyttää mainostamaan työpaikan seuraavaa yhteistä lounasta, illanviettoa tai koulutusta. Näin jokainen työntekijä kokee olevansa odotettu yrityksen yhteisiin tilaisuuksiin. Työntekijöiltä voi myös pyytää lyhyitä tekstejä, kuvia tai videoita osaksi yrityksen sisäistä tiedotusta. Lyhyen kommentin kirjoittaminen koulutuspäivistä ei vaadi suurta ponnistusta, mutta työntekijä saa äänensä kuuluviin ja tuntee, että hänen mielipiteellään on arvoa.

MITEN SISÄINEN VIESTINTÄ TOIMII?

Mitä tulisi muistaa sisäisessä viestinnässä? Yrityksen sisäistä viestintää voi ajatella yrityksen äänenä, kirjoittaa Karen Johnson artikkelissaan What Is the Importance of Corporate Communication? Yrityksen ääni voi yrityksestä riippuen olla muodollinen tai humoristinen, mutta sen olisi hyvä olla johdonmukainen. Näin työntekijät kokevat yrityksensä äänen tutuksi osaksi työympäristöään.

Visuaalinen yhtenäisyys on osa johdonmukaista yritysviestintää. “Effective internal communication not only connects people with one another, but also with the right information at the right time.” Toteaa Marijn Deurloo, imgZinen CEO. Sisäinen kommunikointi voi pahimmillaan lisätä tietoähkyä. On hyvä pyrkiä yksinkertaiseen ja tiiviiseen ilmaisuun. Vältä rönsyileviä tekstejä ja kaaviosulkeisia. Mieti, mitä informoit, kenelle ja milloin, niin asia menee perille eikä sisäisestä viestinnästä tule kuormittavaa.

Visualisoi. Ihminen sisäistää visuaaliset viestit helposti. Kuvaa ja tekstiä yhdistävä viesti kiinnittää enemmän huomiota ja ymmärretään helpommin kuin pelkkä teksti. Ja lopuksi. Laita itsesi likoon! Jos haluat työntekijöidesi tarjoavan itsestään kuvia yrityksen sisäiseen viestintään, ole itse ensimmäisenä. Työilmapiiri on kaikkien kauppa. Kannustavaa työpäivää!

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Aika hankkia kosketusnäyttö?

Heidi Sandstrom, Unsplash
 

Kosketusnäyttö on itsestäänselvyys. Ei ole kauaakaan siitä, kun ne olivat teknologian viimeisintä kärkeä, nyt jokainen kantaa sellaista taskussaan. Myös yritystiloissa kosketusnäyttöjä on yhä enemmän. On pieniä itsepalvelupäätteitä, keskikokoisia palvelupäätteitä ja valtavia interaktiivisia seiniä. Mistä yrittäjä tietää, olisiko kosketusnäyttö kannattava investointi?

Tärkeintä ennen näyttöjen hankintaa on kääntää katse oman yrityksen olemassaolevaan digitaaliseen viestintään. Näin varmistetaan se, että näytöistä saa heti alusta saakka kaiken hyödyn irti. Artikkelissaan Digital signage Q&A: Touchscreen edition Bradley Cooper haastattelee Raimon Chikhania,  Elo Touchin aluemyyntipäällikköä aiheesta. Chikhani kehottaa pohtimaan, ovatko yrityksesi kotisivut kunnossa, ennenkuin hankit kosketusnäytön. “Hyvin suunniteltu, funktionaalinen ja digital signage -optimoitu web-sivusto auttaa antamaan hyvän vaikutelman asiakkaille jotka selaavat e-kauppaa myymälässä. Jos yritys ei tässä onnistu, se voi haitata potentiaalia joka infonäyttöihin on käytetty.

Ovatko kotisivusi niin houkuttelevat, että haluat esitellä niitä asiakkaillesi ja uskotko niiden tuovan yrityksesi esiin myönteisessä valossa? Keskeneräiset sivut, joilla on toimimattomia linkkejä tai suttuisia kuvia, eivät parane esiteltäessä uudella näytöllä. Hiottu ja toimiva sivusto taas antaa hyvän kuvan yrityksestä. Laadukkaat kuvat ovat edukseen suurilla näytöillä. Mahdollisuus selata yrityksen e-kauppaa kivijalkamyymälässä antaa hyvän asiakaspalvelukokemuksen erityisesti tuotteen ollessa lopussa myymälästä.

Kosketusnäyttö palvelee asiakkaita myymälöissä silloinkin, kun myyjä on varattuna.

Hiotut kotisivut kosketusnäytöllä parantavat brändimielikuvaa

Silmää miellyttävät kotisivut vaativat ammattiosaamista. Laadukkaat sivut parantavat brändimielikuvaa ja palvelevat asiakkaitasi. Kertainvestointi kannattaa, sillä hyvät sivut palvelevat myös yrittäjää. Ammattilaisen tekemään verkkokauppaan saat itse lisättyä tuotteet ja valmis pohja takaa sen, että tuotteiden esillepano noudattaa yrityksesi linjaa. Samoin mahdolliset uutissyötteet sivuilla takaavat, että sivuille tulee tuoreita päivityksiä ulkoasun pysyessä yhtenäisenä.

Onko yrityksesi aktiivinen somessa? Mikäli postauksia tulee noin kerran viikossa, voit hankkia palvelupäätteeseesi Facebook-muistitaulun ja  jakaa julkaisusi myös näytöille automaattisesti. Myymälässä vieraileva asiakas saa yrityksestä aktiivisen kuvan nähdessään tuoreet julkaisut näytöillä. Näin saat somepostuksistasi moninkertaisen hyödyn.

Entä kustannukset, eikö pienelle yritykselle tule kalliiksi investoida palvelupäätteisiin? Chikhan kertoo, että kosketusnäytöt eivät ole enää vain isoille jälleenmyyjille, vaan hinnat ovat kohtuullistuneet. Hän lisää, että kosketusnäyttöteknologiasta yrittäjä saa arvoa pitkään. “Monet jälleenmyyjät, jotka investoivat kosketusnäyttöihin, saavat investoinneista takaisin pian. Digital signage ja myyntipäätteen interaktiivisuus voivat toimia myyntityökaluina myyjille. Myymälöiden ei enää tarvitse menettää myyntiä vaan asiakkaat voivat ostaa verkkokaupasta tuotteen, joka on myymälästä loppu. Niinpä, vaikka näyttöihin ja ohjelmistoihin täytyy sijoittaa, niistä johtuvat hyödyt ylittävät kirkkaasti välittömät investoinnit.”

 

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Laadukkaat kuvat lisäävät myyntiäsi

 
Laadukas tuotekuva edistää myyntiä
Korkealaatuinen tuotekuva on tehokas myynninedistäjä. Tuotekuvilla on voimakas vaikutus myyntien määrään ja jopa asiakastyytyväisyyteen. Artikkelissaan High Quality Product Photos Help You Increase Sales Jennifer Blessing Miceli kertoo, miksi.
 

Ihminen on visuaalinen eläin

Ihmiselle visuaalisuus on tärkeää, joten tuotteen näyttäminen kirjaimellisesti parhaassa valossa on erityisen tärkeää myynnin kannalta. Tuotekuva on usein ensimmäinen asia, jonka asiakas näkee. Jos kuva ei ole houkutteleva, hyvin valaistu ja -sommiteltu, asiakas saattaa jättää tuotekuvauksen lukematta. Riippumatta tuotteen laadusta, katsoessaan kuvaa asiakas luo mielikuvan tuotteesta. Huonosti valaistu, epäselvä, tumma kuva luo mielikuvan huonokuntoisesta ja -laatuisesta, nuhjuisesta ja epämiellyttävästä tuotteesta. Huonolaatuinen kuva kertoo automaattisesti huonolaatuisesta tuotteesta. Kaunis kuva taas saa asiakkaan sitoutumaan tuotteeseesi.
Tuotekuva mekko
Tuotekuva kannattaa suunnitella osana kokonaisuutta. Tuotekuva vesipyssy
Tuotekuva voi näyttää yksityiskohdan tuotteesta

Nettiostajat luottavat tuotekuviin

 Erityisen tärkeä kuva on asiakkaille, jotka tutustuvat tuotteeseen kotisivuilla tai palvelupäätteellä näkemättä itse tuotetta heti. He eivät voi tarkastella fyysistä tuotetta ja tehdä arviointejaan sen perusteella, siksi he tekevät arvioinnin kuvan perusteella. Niinpä fyysisen tuotteen jälkeen toisiksi paras vaihtoehto asiakkaalle ovat hyvät tuotekuvat. Monelta suunnalta otetut kuvat antavat mahdollisuuden tutustua tarkemmin tuotteeseen. Myös lähikuvat tärkeistä yksityiskohdista ovat tärkeitä. Hyvä idea on tarjota kuvia pelkästä tuotteesta mutta myös kuvia, joissa tuote on käytössä. Näissä kuvissa tuotteen ei tarvitse näkyä kokonaan, tärkeintä on tunnelma. Hyvä kuvaaja osaa nähdä, mikä juuri sinun tuotteessasi on ainutlaatuista ja tuoda sen kuvan kautta esiin.

Valkoinen tausta on varma valinta

 Korkealaatuisen kuvan saamiseksi on otettava huomioon kaikki yksityiskohdat. Ei riitä, että kuvattava tuote on hyvässä valossa, myös taustalla on suuri merkitys kokonaisuuteen. Tuotteen taustalla näkyvä epäedustava yksityiskohta tai omituisesti rajautuva näkymä vaikuttaa suoraan tuotemielikuvaan ja sitä kautta myyntiin. Useat ammattikuvaajat käyttävät kaikissa tuotekuvissaan valkoista taustaa. Ensinnäkin siksi, että valkoinen tausta heijastaa valoa tuotteeseen, mikä antaa tuotteelle kauniin valaistuksen ja tuo sen edustavasti esille. Näin myös tuotteen luonnollinen väri toistuu kuvassa parhaiten. Saat varmemmin tyytyväisiä asiakkaita, kun esität tuotteet valkoisella taustalla, jolloin he näkevät tilatessaan tuotteen oikean värin. Toinen syy, miksi valkoinen tausta on hyvä tuotekuviin, on sen rajaamisen helppous.  Tuotteen ympärille vain jätetään sopivasti tilaa. Kuvassa ei ole mitään, mikä veisi tuotteelta huomiota.

Paranna brändimielikuvaa yhdenmukaisilla kuvilla

Tuotekuvan funktio ei ole vain esitellä yksittäistä tuotetta vaan luoda luotettava ja ammattimainen kuva yrityksestäsi. On tärkeää miettiä yrityksesi kuvamateriaalia kokonaisuutena. Tuotevalikoiman kuvien täytyy olla yhtenäisiä, yksikään ei saisi näyttää siltä, että se ei kuulu joukkoon. Yhtenäinen kuvajoukko antaa yrityksestäsi ammattimaisen ja luotettavan kuvan.
Yksi keino parantaa brändimielikuvaa ovat yhteensopivat tuotekuvat
Valkoinen tausta on tuotekuvalle varma valinta
Tuote myydään mielikuvilla, eikä paras tuotekuva aina keskity myytävään tuotteeseen.

Meeri Hentilä