Kirjoitettu

Mitä infonäyttöratkaisu on tulevaisuudessa?

8k, Integrated Systems europe 2020 messut
 

Infonäyttöratkaisut lisääntyvät yhä yritysten käytössä ja samalla lisääntyvät niiden tarjoamat mahdollisuudet puhutella asiakkaita. Samalla digital signageen on alettu suhtautua uudella tavalla. Enää ei hankita infonäyttöä täyttämään tyhjää seinää, vaan niistä rakennetaan kokonaisia seiniä, joita muu myymäläsuunnittelu myötäilee. 

Tässä postauksessa on tarkoitus kurkistaa, missä digital signage -kentällä mennään ja mitä on tulossa. Ensin muistellaan aivan lyhyesti vuotta 2019. Mitä viime vuodesta on opittu? Lyhyt tilastokatsaus puhukoon puolestaan: digital signage -ratkaisu voi tehdä brändisi melkein 48 prosenttia tunnettavammaksi ja lisätä ostojen määrää 30 prosenttia. Näin vaikuttavien lukujen valossa ei olekaan ihme, että viiden viime vuoden aikana infonäyttöjen markkinat ovat kasvaneet 22 prosenttia. Vuonna 2019 Yhdysvalloissa 54 prosenttia ravintoloista, 40 % jälleenmyyjistä ja 63% pankeista käytti tai suunnitteli käyttävänsä tulevaisuudessa digital signagea. 

Vaikuttavia lukuja. Jatketaan sitten tulevaan jotta tiedämme, miten vastaavaa kasvua tullaan tavoittelemaan.

Interaktiivisuus 

Asiakkaat ovat kiinnostuneimpia näytöistä, jotka vastaavat ja reagoivat. Teknologian kehittyessä tämä aspekti saavuttaa yhä uusia muotoja. Älypuhelimet ovat jo itsestäänselvyys ja samankaltaista toimintaa osataan jo odottaa infonäytöiltäkin. Asiakas arvostaa tehokkuutta; on mukavaa voida itse siirtyä kuvaesityksessä haluamaansa kohtaan takaisin tai hypätä suoraan yrityksen sivuille tarkastelemaan muita voimassa olevia tarjouksia.

Kosketusnäyttöominaisuus ei enää rajoitu ainoastaan tiettyyn näyttömalliin, pieneen jalalliseen näyttöön. Uudet interaktiiviset näytöt eivät poikkea ulkonäöltään muista infonäytöistä. Tämä tulee lisäämään kosketusnäyttöjen käyttöä. Pienellä jalallisella kosketusnäytöllä ja kokonaisella interaktiivisella videoseinällä on aivan eri tarkoitukset ja ulottuvuudet kommunikoinnissa asiakkaiden kanssa.

Kosketusnäyttöjä on käytetty paljon asiakasdatan keräämiseen ja siinä ne ovatkin osoittaneet tehonsa. Kilpailuun osallistuminen tai palautteen antaminen kosketusnäytöllä on helppoa. Interaktiivisuus voidaan toteuttaa myös yhdistämällä infonäyttö ja sensoreihin ja nämä taas tiettyihin tuotteisiin. Kun asiakas vie tuotteen näytön eteen, näyttö voi tarjota informaatiota tuotteesta tai näyttää siihen liittyvän videon. 

Interaktiivisuutta mahdollistavat myös jatkuvasti kehittyvät laitteistot. Niiden kyky käsitellä dataa paranee kehityksen myötä. Samalla turvallisuus lisääntyy, kun laitteistot pystyvät suojaamaan niihin syötetyt henkilökohtaiset tiedot yhä paremmin. 

Personoitu mainonta

Netissä tapahtuva personoitu mainonta osuu jo hyvin lähelle markkinoijan unelmaa, sillä asiakkaan mieltymyksiä on helppo seurata evästeiden avulla. Yhä karttuva tietomäärä asiakkaasta lisää mainostajan mahdollisuuksia tarjota yhä tarkemmin kohdennettua mainontaa.  Fyysisessä maailmassa tilanne on hieman toinen. Asiakasdatan kerääminen toimii myymälöissä toisin kuin verkkomaailmassa ja on haastavampaa. Joissakin myymälöissä käytetään sensoreita, jotka tutkivat asiakkaiden liikkumista ja kertovat, kuinka moni asiakas kulkee näytön editse. Tästä saadun datan perusteella voidaan päätellä, missä asiakkaat eniten kulkevat ja minne näytöt siis kannattaa sijoittaa. Sensorit eivät kuitenkaan kerro, katsooko asiakas näyttöä vai ei, joten se jää arvailun varaan.

Kasvojentunnistus on luultavasti tulevaisuudessa vastaus personoidun datan keräämiseen. Sen avulla voidaan jaotella asiakas tiettyyn edeltä rajattuun ryhmään ja tarjota tälle ryhmälle kustomoitua mainossisältöä. Lisäksi kasvojentunnistus voi tunnistaa, minne asiakas katsoo ja kuinka kauan. Tämän avulla saadaan tietää, millainen mainossisältö oikeasti vangitsee huomion ja auttaa myös sijoittamaan näytöt parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Infonäyttöratkaisu led-näytöistä, Integrated Systems Europe 2020 messut

Kuvanlaatu

4k ei ole vielä arkipäivää Suomessa, mutta 8k jo tekee tuloaan. 4k pakkaa kuviin ja videoihin aiempaa huomattavasti enemmän yksityiskohtia ja 8k vielä enemmän. Erityisesti tästä ovat kiinnostuneita luksusbrändit, joiden markkinoinnissa vavahduttavan tarkat kuvat ovat avainasemassa. 

Nykyään hyvin vähän kuvamateriaalia tehdään 8k:ta ajatellen, mutta Samsung on kehittänyt tekoälyn, joka muuntaa vähemmän tarkan kuvamateriaalin 8k-laatuiseksi. Aiemmin kuvan laadun parantaminen on johtanut blurrattuun lopputulokseen, kun pikseleitä on venytetty paremman laadun saavuttamiseksi. Samsungin keksintö perustuu tekoälyn mahdollisuuksiin rakentaa dataa pikseleiden välille, jolloin parannettu kuva on hämmästyttävän realistinen.

Led-näytöt vievät digital signage -ratkaisujen visuaaliset mahdollisuudet askeleen pidemmälle. Led-näytöissä ei ole reunuksia, joten niitä voi asentaa vieretysten ja luoda valtavia videoseiniä, josta yksittäisen näytön reunat eivät erotu vaan tuloksena on saumaton kokonaisuus. Led-näytöt voi myös asentaa hieman kulmittain, jolloin kuvapinnasta saadaan kaareva, tai osoittamaan alaspäin, jos halutaan videoteos kattoon.

Uusimmissa Led-näytöissä käytetään microLed -teknologiaa, jossa kuvanlaatu on hyvin tarkka. Lyhyen välimatkan päästä kuvassa ei enää erota yksittäisiä pikseleitä, kuten aiemissa Led-näytöissä.

Jälleenmyyjän kumppani

Näyttää siltä, että digital signage -markkina sen kuin vahvistuu. Se on kypsä teknologian haara joka kasvaa luoden yhä uusia ulottuvuuksia asiakkaan ja myyjän väliseen kommunikaatioon. Mitä luultavimmin infonäyttöratkaisu on tulevaisuudessa itsestäänselvyys lukemattomilla toimialoilla. Sen mahdollisuudet tiedonvälityksessä, opastamisessa ja mainonnassa ovat huimat. Merkittävä tekijä on myös laitteistojen hintojen lasku, jonka myötä infonäyttöratkaisu on yhä pienempien toimijoiden saatavilla.

Pysy kuulolla! Fisplayn edustajat seuraavat tarkkana alan uusimpia tuulia ja matkustavat ajoittain alan messuille, jotta tiedämme mitä uutta on tulossa. 

 

 

https://insights.samsung.com/2019/12/17/5-ways-digital-signage-will-impact-retail-in-2020/

https://www.digitalsignagetoday.com/blogs/looking-back-at-digital-signage-trends-of-2019/

https://news.samsung.com/global/hands-on-what-makes-8k-ai-upscaling-on-the-qled-8k-distinctive

https://www.digitalsignagetoday.com/blogs/looking-ahead-at-digital-signage-in-2020/

Kirjoitettu

Asmo Lamminmäki #fisplaypeople

Asmo Lamminmäki, Fisplay
 

Asmo Lamminmäki tuli Fisplaylle oppisopimuksella maaliskuussa. Tähän saakka ICT-asentaja on välttänyt yrityksen somerökityksen mutta nyt on aika saada Asmo esiin.

Sähköhommiin oppi kotona

Kerrohan, mitä olet aiemmin tehnyt?

”Olen kasvanut perheessä jossa sähkölaitteet ovat aina kiinnostaneet ja niiden kanssa on aina tapeltu monella tavalla.”

Nuorena Asmo loi grafiikkaa tietokoneella, kun kaverit halusivat imagoa peleihin ja pelipaitoihin. ”Siitä tuli jonkinlainen harrastus. Nykyään saan tehdä sitä välillä työkseni.”

Ammattikoulun autosähköasennuspuoli kuljetti nuoren miehen Espanjaan Lexukselle ja välivuodeksi Australiaan.

”Päivääkään en ole sen alan töitä tehnyt, mutta hyötyä siitä koulutuksesta on ollut.”

Asmon työhistoriaan mahtuu monenlaista toimenkuvaa kurottajan kuljettajasta elementtiasennuksiin, mekaanikon hommiin ja talohuoltoon. Markkinointipuolella on tullut väsättyä nettisivuja. Australiassa välivuosirahoja tienattiin raksalla ja kylmävarastolla.

Fisplayn huppari yllään mies on asentanut valotauluja pitkin eteläistä Suomea. Asmolla pysyy myös kamera kädessä, joten hän napsii Fisplaylle kuvamateriaalia asennuskeikoilta. Niitä voi ihailla vaikkapa Fisplayn Instagram-syötteestä. 

Tammikuun aurinko houkuttelee Porvoon vesille

Tammikuun aurinko houkuttelee Porvoon vesille

Kuinka päädyit Fisplaylle?

”Muutin etelään ja ystäväni suositteli minua haastateltavaksi Antille ja kysellä mitä heillä olisi tarjota. Minut otettiin todella hienosti vastaan ja oli hienoa päästä työskentelemään näin mahtavassa tiimissä!”

Teen Fisplaylla monenlaista ja opin jatkuvasti uutta ICT-alasta. Pari kertaa kuussa on koulutusta, minulla on kursseja datanomi- ja ict-puolelta eli vähän spessumpi koulutus.”

Hei mahtavaa, tsemppiä vain koulun penkille myös! Mitäs teet vapaa-ajalla?

"Surffaus eli lainelautailu vetää merelle aina kun mahdollista. Härmäsurffi on mun juttu."

Siis toivomme Asmolle sopivia tuulia sekä työhön että vapaa-aikaan!

Tammikuun aurinko houkuttelee Porvoon vesille

Poikhain reissulla Lombokissa indonesiassa

Kirjoitettu

Näytöt jouluaikaan

Infonäyttö joulu
 

Näytöt jouluaikaan

Joulu on jo ovella. Oletko valmis, yrittäjä? Nyt jos koskaan kannattaa huolehtia, että infonäyttösi ovat ajan tasalla, sillä jos eivät ole, kilpailijasi näytöt kyllä ovat. Ja jollei yrityksesi omista infonäyttöjä, kannattaa todella harkita niiden hankkimista nyt. Infonäyttö tuo huikeita mahdollisuuksia lisätä joulun tunnelmaa liiketiloihisi. 

Lue täältä kuinka asiakkaamme lisäsi viime jouluna kävijöiden määrää myymälässään infonäytöllä pyörivän adventtikalenerin avulla.

Aloita kokonaiskuvasta

Kun alat kerätä materiaalia näytettäväksi, seuraavasta listasta on sinulle hyötyä

Millainen teema sopii yrityksellesi? Perinteinen perheidylli, urbaanin nykyaikanen vai humoristinen?

Millaista yrityksesi kuvasto yleensä on? Joulukuvaston on hyvä sopia siihen. Käytättekö piirros- vai valokuvaa, kuvapankkeja vai omia kuvia?

Kuinka usein haluat julkaista uutta materiaalia? Avaatko asiakkaillesi joulukalenterin luukun joka päivä vai julkaisetko joulupostauksen kerran viikkoon?

Millaista viestiä haluat jakaa? Julkaisetko kampanjoita ja alekuponkeja, vinkkaatko sivuiltanne löytyvästä piparkakkutalo-ohjeesta vai luotatko ikivihreisiin hyvän joulun toivotuksiin?

joulukalenteri

Täytyykö kaiken liittyä jouluun?

Uusivuosi on myös tulollaan, joten jos et nyt innostu tonttulakeista, voit suunnata katseen tulevaan. Nyt on hyvä aika kertoa asiakkaille kuluneesta vuodesta, muistuttaa yrityksenne missiosta ja paljastaa tulevan vuoden suunnitelmia. 

Onko yritykselläsi kosketusnäytöllinen palvelupääte? Joulun aikaan asiakkaat ovat avoimempia kyselyille, nyt on hyvä aika pyytää palautetta ja kehitysideoita! Tähän aikaan vuodesta saat varmimmin vastauksia.

Onko yrityksesi aktiivinen somessa? Bloggaatteko? Maksimoi tehot jaa somesisältö digitaalisille näytöillesi! Kysy Saas-palveluntarjoajaltasi lisää.

Lahjat pakettiin

Saman julkaisupohjan käyttäminen on järkevää ja aikaasäästävää, jos aikataulu on tiukka ja julkaisuja useita. Voit teettää asiantuntevalla suunnittelijalla käyttätarkoituksesi mukaan yhden tai muutamia pohjia, joihin voit vaihtaa tekstejä. 

Aikataluta. Useissa julkaisujärjestelmässä on kalenteritoiminto, joten voit tehdä vaikka adventtikalenterillisen materiaaleja kerralla ja aikatauluttaa ne. Järjestelmä hoitaa loput eikä sinun tarvitse muistaa hyvän joulun toivotuksia aattoaamuna vaan voit rauhoittua joulun viettoon.

Iloista joulunodotusta!

 

Lähteet

https://www.digitalsignagetoday.com/blogs/how-to-prep-your-digital-signage-for-the-holidays/

https://screen.cloud/blog/christmas-digital-signage-displays

 

Kirjoitettu

Marko tässä, morjens!

Marko Sivula
 

Kiinnostus ihmisten tarinoihin ajoi Marko Sivulan myyntialalle

Fisplayn miehistövahvuus kasvoi taas rautaisella osaajalla, kun Marko Sivula liittyi mustahuppariseen joukkoon. Tittelinsä mukaan hän on myyntiporukkaa, erityisesti hän keskittyy asiakkuuksien hoitoon. “Meillä olemassa olevasta asiakkaasta pidetään hyvä huoli. Ei tarvitse turhaan asiakaspalveluun soitella.” Puhelias mies on myyjän perikuva ja ansioluettelo alalta pitkä. Mitä  supliikin taakse kätkeytyy? 

Litmasen kanssa kaupanteossa

Moi Marko! Kuka olet ja mitä olet tehnyt aiemmin?

“Olen 35-vuotias perheenisä Nurmijärveltä. Ajauduin mutkien kautta Fisplaylle hoitamaan asiakkuuksia ja olen tosi innoissani tästä tilaisuudesta: pieni yritys jossa on potentiaalia kasvaa alan merkittäväksi toimijaksi. On paljon kiinnostavampaa päästä pieneen yritykseen isoksi toimijaksi kuin suuren yritykseen pieneksi tekijäksi.”

“Jo 11-vuotiaana tienasin ensimmäiset kesärahat keräämällä kodin läheltä golf-kentältä palloja ja kauppaamalla niitä pelaajille. Kiinnostus ihmisiä ja heidän tarinoitaan kohtaan on näkynyt jo pienestä asti. Uusien ihmisten kohtaaminen ei jännittänyt. Kerran näin Jari Litmasen siinä golfkentän parkkipaikalla eikä tehnyt yhtään heikkoa kysyä että morjens, ostatko käytettyjä palloja? Kauppoja ei syntynyt mutta jäi juttu kerrottavaksi. “

“Opiskelu ei oikein maistunut kun töitä löytyi niin nuorena. Raha poltti taskussa ja lisää sai iltatöistä. Lukio sopi hyvin täyttämään päiviä ennen iltavuoron alkamista. Työura alkoi tosissaan liittymäkauppiaana alan huippuvuosina. Ensimmäisenä kahtena kuukautena olin jo ison organisaation myyntikilpailussa top viidessä. Se innoitti. Suurin ammatillinen kasvu tapahtui pitkän uran aikana Forenomissa. Olin seitsemäs työntekijä. Kun siirryin toisaalle, oli meitä yli kolmesataa. Näin paljon vaiheita joita kasvavat yritykset käyvät läpi. Johdin asiakaspalvelua, myyntiä, alueliiketoimitoja ja asiakkuuksia. Perustin myös uusia liiketoimintoja. Erityisesti myynniillisyys oli kaikissa toimenkuvissa näkyvissä ja suurin kasvu tapahtui ihmisten johtamisessa. “

Innostaja ja saunaintoilija

Miten päädyit Fisplaylle?

Fisplayn Jaakot olivat tuttuja jo entuudestaan. Tuntui hyvältä ajatukselta jatkaa työskentelyä ihmisten kanssa, jotka tuntee ja joihin luottaa. Mahtavinta Fisplaylla työskentelyssä on hieno porukka, laadukas tuote ja myyntityössä ihmisten kohtaaminen. Toivottavasti myös tulevaisuudessa saan pitää näistä asioista kiinni.

Kysyn kuinka Marko kuvailisi itseään kolmella sanalla. Kolmen sanan vastausta ei tule, mutta kuulemma vaimo joskus kysyi miten hän haluaisi tulla muistetuksi ja vastaus tiivistyy jonnekin sosiaalisen, muita huomioonottavan ja muille hyvää haluavan tienoille “Sympaattinen, tai ei näin mörön näköisestä sympaattista saa mutta sellainen empaattinen. Ja innostaja. Kaikissa testeissä saan tulokseksi innostajan.”

Marko on siis kuin stereotypia myyjästä, juttua tulee solkenaan. Entä vapaa-ajalla, loksahtavatko leuat lukkoon päivän päätteeksi? “Minähän tykkään saunomisesta, oon ihan saunafanaatikko. Ja tähän liittyy perhe ja parisuhde tietysti, vaimon kanssa eniten saunon. Mutta kotisaunassa on niin överi-isot lauteet ettei koskaan tarvi sanoa kellekään ettei tänne mahdu. Jos joku haluaa mulle saunaan niin se järjestyy. Saunomisessa se on mahtavaa että siellä kaikki on ilman titteleitä, se on otollinen tilaisuus keskustella mistä vaan.” 

Tämä suomalainen mies ei siis malta olla hiljaa edes löylyissä. Kai jotain sellaistakin tekemistä on mihin ei liity puhuminen? “Hirsirakentaminen on tärkeää. Ja polttopuitten teko. Oon itse kaatanut puita ja niistä rakentanut. Rakentaminen, käsillä tekeminen on mahtavaa, saa laittaa aivot narikkaan ja tekemisen tulos näkyy heti. Toisin kuin myyntityössä usein”.  

Löytyihän sieltä se äijä, joka on oman tonttinsa herra seuranaan vain kirves ja paineilmanaulain. Päästetään Marko hiillostuksen jälkeen jatkamaan päivää yhden kyssärin päästä. Mikä on parasta työpäivässä? “No kun tapaa asiakkaan face to face, ehdottomasti. Kohta onkin tapaaminen, se on päivän tärkein osio ehdottomasti.”

Kirjoitettu

Uusia tuulia!

Led-screen
 

Nyt Fisplaylla ollaan innoissaan! Mahdollisuudet viestiä led-näytöillä moninkertaistuvat, kun Fisplay ja led-jättinäyttöihin erikoistunut Octoled yhdistävät voimansa. 

Miten Fisplay ja Octoled yhdistyvät?

Kyseessä on liiketoimintakauppa. Fisplay ostaa Octoledin liiketoiminnan kokonaisuudessaan.

Miten yritysten toiminta jatkuu?

Octoledistä tulee Fisplayn tavaramerkki, jolla myydään LED-jättinäyttöjä. Octoledin työntekijät siirtyvät työskentelemään Fisplaylle.

octoled-esport-bristol-mainos1-950x594

Miten yritysten tuotteiden tai palveluiden ostaminen jatkossa käy?

Jatkossa pystymme vastaamaan asiakkaidemme toiveeseen tarjoamalla led-jättinäyttöjä. Fisplayn ja Octoledin tuotteiden ja palveluiden ostaminen käy tuttuun tapaan, sama henkilökunta palvelee asiakkaitamme digital signage -asioissa edelleen.

Miksi Fisplay ja Octoled yhdistyvät?

Yhdistyminen avaa entistä monipuolisemmat mahdollisuudet infonäyttöviestinnässä.

Fisplaylta puuttui LED-jättinäyttöosaamista ja Octolediltä oma sisällönhallintajärjestelmä. Yhdistyminen tuo molempien osaamisen saman katon alle, mikä antaa asiakkaillemme mahdollisuuden toteuttaa visioitaan lähes rajattomasti.

octoled-sjoki-unique-youth-mainos1-950x594
Kirjoitettu

Haastattelussa Fisplayn kehittäjä – Kosketusnäyttö neuvotteluhuoneessa

Jaakko Mantila
 

Jaakko Mantila tulee innosta hehkuen palaverista toimistolle. “Ai että se on hyvä!” Mikä niin? “Se neukkarin kosketusnäyttö!”

Bestcaravan Hyvinkäällä oli palaveri, jossa käytiin läpi uudistuneita kotisivuja. Sivut toteuttaneen  mainostoimiston edustaja esitteli sivuja paikallaolijoille. Neuvotteluhuoneessa oli sisäisen viestinnän julkaisuja näyttävä infonäyttö. Kun tietokoneen kytki piuhalla infonäyttöön, näytölle avautui välittömästi tietokoneen ruutunäkymä ja uusia sivuja sai näin esitellä kokousväelle. Joku ehdotti, että vilkaistaisiin vertailun vuoksi eräitä toisia sivuja.

“Koske siihen näyttöön” Jaakko kehotti. Mainostoimiston edustaja koski ja näytölle avautui asetusten mukaan googlen hakusivu. Siihen sai näppäiltyä hakusanat ja seuraavien sivujen esittely toimi täysin kosketusnäytön kautta. Kosketusnäytön käyttöä ei erikseen tarvinnut opetella, vaan se sujui luontevasti kuin omalta puhelimelta selailu. Välillä tietokone liitettiin takaisin näyttöön kun koneelta haluttiin esitellä jotain.

Kosketusnäyttö
Kosketusnäyttö

Kosketusnäyttö neuvotteluhuoneessa palvelee siis ainakin kolmessa eri tehtävässä. Ensiksi sisäisessä tiedottamisessa. Valmiiksi ajastettu esityssoittolista pyörii jatkuvasti, kun näytöllä ei ole muuta käyttöä. Kun infonäyttöön kytketään tietokone, näyttö siirtyy välittömästi toistamaan tietokoneen näkymää. Erillisiä asetuksia tai klikkailuja ei tarvita. Kun näyttöä kosketetaan, siihen avautuu määritelty näkymä, kuten yrityksen omat sivut tai Googlen hakusivu. Tällöin kosketusnäyttöä voi käyttää selaimena.

Kosketusnäyttö

Kysyn lopuksi Jaakolta tuleeko vielä muuta mieleen ja hetken mietittyään Jaakko kertoo että itse asiassa listaa voisi vielä jatkaa neljännellä kohdalla. Kosketusnäytön käyttöä videoneuvotteluihin ei olla vielä markkinoitu mutta itse asiassa jo käytössä Fisplaylla. Käytäntöä kehitellään vielä, jotta videoneuvotteluista saataisiin mahdollisimman toimivia. “Kunnon välineillä kuva ei pätki eikä ääni kaiu”.

Itsekin olen innostunut tästä viimeisestä. Oma työni kun on muutamaa päivää lukuunottamatta etätyötä ja viikkopalaverit videoyhteyden varassa. Kun tiimihenki ja yhteys työkavereihin pitää rakentaa teknisten apuvälineiden välityksellä, on tärkeää että yhteydet toimivat. Pätkivän kuvan ja äänen välityksellä on hankalaa jutella välittömästi tai saada edes olennaisia asioita perille. 

Katso tästä, miten Bestcaravan hyödyntää kosketusnäytöllisiä palvelupäätteitä myynnissään.

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Bisnoden tulos: Fisplaylla korkein luottoluokitusluokka AAA

Palvelupääte
 

Fisplay sai Bisnoden luottoluokituksessa tuloksen AAA eli korkein luottoluokitusluokka.

Fisplaylle toiminnan läpinäkyvyys ja luotettavuus ovat erityisen tärkeitä. Bisnoden verkkosivuilla luottoluokituksesta kerrotaan näin: "AAA-luottoluokitus kategorisoi yrityksen seitsemään eri luokkaan. Korkeimpien luottoluokkien vaatimuksena ovat keskimääräistä paremmat talouden tunnusluvut, positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen sekä riittävä toiminnan volyymi. Bisnoden kansainvälisesti tunnettu luottoluokitus eli Rating toimii ovenavaajana kaikissa niissä yli 200 maassa, jossa Bisnode tai sen sisaryhtiö Bisnode D&B Finland Oy (D&B) toimivat." Fisplayn saama AAA-luokitus tarkoittaa, että luottoriski on minimaalinen.

Bisnode kerää tietoa yrityksistä useista eri tietolähtesitä. Luottoluokitusjärjestelmä perustuu viranomaisilta ja muista luotettavista lähteistä saatuihin tietoihin. Bisnoden yritystietokanta on erittäin laaja sisältäen lähes kaikki normaalia liiketoimintaa harjoittavat yritykset. "Luottoluokitusjärjestelmää päivitetään automaattisesti, joten se on ajantasaisempi kuin mikään muu luottokelpoisuusluokitus. Koneellisesti tuotettuna se on aina myös objektiivinen ja helpottaa eri yritysten keskinäistä vertailua" Bisnodelta kerrotaan.

Fisplaylla panostetaan siihen, että asiakas saa yhteistyössä kanssamme nauttia itsestäänselvästä luottamuksesta. Meille laadukas toiminta on itseisarvo.

Korkein luottoluokitus
Kirjoitettu

infoa ja hakkerihupia

lohjan yhteislyseon lukion tiedotus on tänä vuonna Juhana Saarisen vastuulla
 

Lohjan yhteislyseon lukion tiedotus on tänä lukuvuonna historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juhana Saarisen vastuulla. Koulun infonäyttö houkuttelee myös nuoria osallistumaan oma-aloitteisesti tiedottamiseen.

Saarinen päivittää koulun nettisivuille ajankohtaistiedotteita ja muokkaa niitä infonäytöille. Info-tv:llä riittääkin näytettävää, sillä kalenterimerkintöjä on kuutisensataa kouluvuoden ajalla.

Tiedotus helpottui Fisplayn infonäyttöohjelmistolla

Fisplayn ohjelmisto saa Saariselta kiitosta. “On tämä helpottanut töitäni. Päivittäminen on helppoa, se ei ole työpaikkaan sidottua. Riittää että on nettiyhteys ja pääsee Driveen.“ Entinen järjestelmä toimi vain koulun kautta.

Juhana valokuvaa koulun tapahtumia ja osassa sisäisen viestinnän tiedotteita nähdäänkin hänen ottamiaan kuvia. Loput kuvat hän löytää netistä. Lisenssivapaita kuvia hän kerää valmiiksi aihepiireittäin kansioihin kuten Joulu tai Pääsiäinen.

Oppilaiden yllätys: sisäinen viestintä -tempaus

Oppilaiden ottamia kuvia ei ole käytössä, vaikka niitä Saarinen mielellään käyttäisi. Kuvamateriaalin keräämiseen lukiolaisilta kaivataan vielä ideoita, mutta toisella tavalla oppilaat ovat kyllä infotaulun sisällöntuotantoon osallistuneet. Saimmekin Fisplaylle aiemmin tiedon, että opiskelijat olivat onnistuneet hakkeroitumaan järjestelmään ja jakamaan sisäisen viestinnän kanavalle pyörimään Youtube-videoita. Tähän kansalaisaktiivisuuteen vastattiin koodareitten tekemällä suojauksella ja nyt odotellaan mielenkiinnolla, näkyykö infonäytöllä vielä yllättäviä tiedotteita. Kehittäjätiimimme kiittää nuoria ilmaisesta ohjelmiston testaamisesta ja on valmis vastaamaan tuleviinkin haasteisiin.

Kiitos ajastasi Juhana Saarinen ja mukavaa lukukauden loppua Lohjan yhteislyseon lukio!

Kirjoitettu

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Asiakas kertoo

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Piia Ahtee kertoo
 

Miten valita paras infonäyttöohjelmisto? Tätä kysymystä moni yrittäjä pohtii. Voisimme kehua omaa ohjelmistoamme, mutta päätimmekin kysyä asiakkaaltamme.

Laitoin mailia asiakkaallemme Piia Ahteelle, joka on ollut valitsemassa Nurmijärven seurakunnan tiloihin infonäyttöjä. Koska ajattelin lähestyä muidenkin seurakuntien tiedottajia infonäyttöasialla, pyysin häntä nostamaan pari asiaa, mitä hänen mielestään heidän kannattaisi ehdottomasti ottaa hankintapäätökseen mukaan?

Piia vastasi näin: Hankintapäätöksessä mielestäni ratkaisevaa on ainakin ohjelmiston sujuva käytettävyys. Ohjelmiston on oltava ehdottomasti pilvessä ja sellainen, ettei vaadi mitään koodarintaitoja tms. Tärkeää on myös tuen toimivuus, joka teillä on kyllä enemmän kuin huippua - kiitos siitä! Tärkeää on myös sisällön ajastettavuus, koska kirkolliset highlitet vaan nyt sattuvat olemaan pyhäpäiviä. Viime kädessä toki ratkaisee hinta-laatu -suhde näyttöjen, ohjelmiston ja palveluntarjoajan kokonaisuudessa.

Kiitos näistä kokemuksista Piia Ahtee!

Meeri Hentilä

Kirjoitettu

Ammattitasoisen websivuston edut

websivusuunnittelu
 

Websivusto on ehkä niin itsestäänselvyys, ettei sen olemassaoloa enää kyseenalaisteta. Siksi on välillä hyvä pysähtyä miettimään, miksi yrityksesi pitäisi olla internetissä. Kysymällä itsestäänselvyyksiä huomataan usein jotain todella olennaista koko liiketoiminnasta.

Asiakkaasi tulevat usein luoksesi netin kautta. He vertailevat tuotteiden hintoja ennen ostamista ja etsivät suosituksia ravintoloista ja hotelleista. Ellet ole löydettävissä verkosta, menetät asiakkaita. Poissaolo verkosta on asiakkaan näkökulmasta sitä, ettei yritystäsi ole olemassa.

TEKISITKÖ ITSE?

Ehkä ajattelet, että voit tehdä sivut itse ilmaiseksi, tai sinulla on jo omatekoiset sivut. Miksi siis maksaa suunnittelijalle? Siihen on useita vastauksia, joita luettelen myöhemmin. Mutta jos haluat tehdä sivut itse, tee ne WordPressilla jolloin ne ovat päivitettävät ja tarjoavat valmiin pohjan sivuillesi.

Jos sinulla on omat sivut, mieti näkyykö niissä juuri sinun yrityksesi? Jos logon poistaisi, osaisiko tuttukaan asiakas tunnistaa niitä sivuiksesi? Verkossa surffaileva asiakaskunta on jo nähnyt valitsemallasi valmiilla pohjalla tehtyjä sivuja ja osaa erottaa ne räätälöidyistä sivustoista. Pelkkä omien tekstien ja kuvien vaihtaminen oletussivupohjaan ei anna vakuuttavaa kuvaa. Huolellinen suunnittelu, responsiivisuus ja juuri sinun asiakkaittesi tarpeiden miettiminen takaavat miellyttävän käyttäjäkokemuksen sivustostasi. Kokenut graafinen suunnittelija osaa luoda juuri sinun yrityksesi näköisen sivuston, joka erottuu edukseen.

websivusto koostuu useista eri osa-alueista kuten visuaalinen- ja sisältösuunnittelu sekä koodaus.

Kuva: Marc Mueller, Unsplash

SÄÄSTÄT PITKÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ

Vaikka ammattilaisen suunnittelemat sivut tuntuvat mittavalta kertainvestoinnilta, ne tulevat pitkällä tähtäimellä edullisiksi. WordPressilla tehtyjä sivuja pystyt päivittämään itse, jos tietokoneella työskentely on tuttua. Verrattuna perinteiseen mainontaan, radio- tv- ja printtimainontaan ja jopa useisiin verkostoitumistapahtumiin, websivut ovat hyvin kohtuuhintaiset, kun ottaa huomioon kuinka laajan asiakaskunnan niillä voi tavoittaa.

Vaikka sinulla ei olisi taitoa tai aikaa päivittää sivuja itse ja joutuisit jatkuvasti maksamaan päivittämisestä suunnittelijalle, päivityskustannukset ovat paljon matalammat kuin perinteisten markkinoinnin.

Sivujen tekeminen itse tai teettäminen halvimmalla mahdollisella suunnittelijalla voi tuntua houkuttelevalta, mutta voi tulla kalliiksi. Sivuston tekeminen vaatii ymmärrystä graafisesta suunnittelusta, koodaamisesta ja SEO-optimoinnista. Ammattilaiselta näiden taitojen hankkimiseen kuluu vuosia. Voi käydä niin, että käytät kallista aikaasi sivujen tekoon ja lopulta päädyt kuitenkin teettämään ne. Tai teetät sivut halvimmalla mahdollisella tekijällä ja ohjelmistojen muuttuessa joudut pian korjauttamaan sivujasi tai teettämään ne kokonaan uusiksi.

PAREMPI HAKUKONENÄKYVYYS

Kaunis verkkosivu erottaa yrityksesi positiivisesti kilpailijoista. Mutta sivusta on hyötyä vain, jos potentiaaliset asiakkaasi löytävät sen. Ammattitason suunnittelija osaa luoda siistiä koodia ja lisätä tarvittavaa metadataa, joka on osa hakukoneoptimointia. Hakukoneet nostavat ensimmäisiksi sivuja, jotka latautuvat nopeasti eivätkä sisällä turhaa informaatiota.

websivusto palvelee parhaiten eri käyttäjäryhmiä eri laitteilla, kun se on responsiivisesti suunniteltu.

SELKEYS LUO KÄYTTÖMUKAVUUTTA

Suurin osa asiakkaista vaihtaa nopeasti sivustoa, jos etsitty informaatio ei löydy ilman ponnisteluja. Sekava navigointi turhauttaa ja tuote saa olla todella haluttava, että asiakas jaksaa kahlata läpi epämääräisiä valikkorakennelmia. Taidolla toteutetuilla sivuilla vierailija löytää intuitiivisesti etsimänsä ilman turhia klikkauksia. Tällaisen sivuston käyttö on miellyttävää, asiakas saa keskittyä siihen mihin yrittäjä ja asiakas haluavat sivuja käytettäessä keskityttävän eli tuotteisiin tutustumiseen.  

HYVÄ LAITEYHTEENSOPIVUUS

Suuri osa verkkosivuvierailuista tehdään tableteilla ja puhelimilla joten verkkosivujen on toimittava niillä. Jokainen tietää, miten raivostuttavaa on selata puhelimella sivuja, jotka on suunniteltu näytettäväksi ainoastaan pöytäkoneella. Linkkejä joutuu metsästämään sivun laidoilta, otsikot ovat liian suuria näkyäkseen kerralla ja pahimmassa tapauksessa osa sivusta ei näy ollenkaan jolloin käyttö on mahdotonta. Tällaista sivustoa ei kenenkään kannata tehdä. Ammattilainen osaa tehdä sivusi responsiivisiksi kaikilla laitteilla ja huolehtia, että kuvat, tekstit ja muu sisältö skaalautuvat erikokoisille näytöille ja valikot löytyvät heti avausnäkymästä.

PAREMPAA PALVELUA KIVIJALKAMYYMÄLÄÄSI

Hyvin tehty websivusto palvelee asiakastasi myös kivijalkamyymälässäsi. Lisää kotisivu infonäytöllesi, jolloin uusimmat sivupäivityksesi toimivat samalla tiedotteina myymälässä. Onko sinulla verkkokauppa? Palvelupäätteellä asiakas pääsee selaamaan myös niitä tuotteita, joita ei tilapäisesti ole esillä, ja voi ostaa tuotteen heti. Näin et menetä potentiaalista asiakasta edes silloin, kun tuote on tilapäisesti loppu hyllystä.

VINKKI! >> Lue miten kasvatat myyntiä kotisivujesi laadukkailla kuvilla.

Meeri Hentilä