Ammattitasoisen websivuston edut

Asmo Lamminmäki/ maaliskuu 20, 2018/ Uncategorized/ 0 comments

Websivusto on ehkä niin itsestäänselvyys, ettei sen olemassaoloa enää kyseenalaisteta. Siksi on välillä hyvä pysähtyä miettimään, miksi yrityksesi pitäisi olla internetissä. Kysymällä itsestäänselvyyksiä huomataan usein jotain todella olennaista koko liiketoiminnasta.

Asiakkaasi tulevat usein luoksesi netin kautta. He vertailevat tuotteiden hintoja ennen ostamista ja etsivät suosituksia ravintoloista ja hotelleista. Ellet ole löydettävissä verkosta, menetät asiakkaita. Poissaolo verkosta on asiakkaan näkökulmasta sitä, ettei yritystäsi ole olemassa.

TEKISITKÖ ITSE?

Ehkä ajattelet, että voit tehdä sivut itse ilmaiseksi, tai sinulla on jo omatekoiset sivut. Miksi siis maksaa suunnittelijalle? Siihen on useita vastauksia, joita luettelen myöhemmin. Mutta jos haluat tehdä sivut itse, tee ne WordPressilla jolloin ne ovat päivitettävät ja tarjoavat valmiin pohjan sivuillesi.

Jos sinulla on omat sivut, mieti näkyykö niissä juuri sinun yrityksesi? Jos logon poistaisi, osaisiko tuttukaan asiakas tunnistaa niitä sivuiksesi? Verkossa surffaileva asiakaskunta on jo nähnyt valitsemallasi valmiilla pohjalla tehtyjä sivuja ja osaa erottaa ne räätälöidyistä sivustoista. Pelkkä omien tekstien ja kuvien vaihtaminen oletussivupohjaan ei anna vakuuttavaa kuvaa. Huolellinen suunnittelu, responsiivisuus ja juuri sinun asiakkaittesi tarpeiden miettiminen takaavat miellyttävän käyttäjäkokemuksen sivustostasi. Kokenut graafinen suunnittelija osaa luoda juuri sinun yrityksesi näköisen sivuston, joka erottuu edukseen.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Kuva: Marc Mueller, Unsplash

SÄÄSTÄT PITKÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ

Vaikka ammattilaisen suunnittelemat sivut tuntuvat mittavalta kertainvestoinnilta, ne tulevat pitkällä tähtäimellä edullisiksi. WordPressilla tehtyjä sivuja pystyt päivittämään itse, jos tietokoneella työskentely on tuttua. Verrattuna perinteiseen mainontaan, radio- tv- ja printtimainontaan ja jopa useisiin verkostoitumistapahtumiin, websivut ovat hyvin kohtuuhintaiset, kun ottaa huomioon kuinka laajan asiakaskunnan niillä voi tavoittaa.

Vaikka sinulla ei olisi taitoa tai aikaa päivittää sivuja itse ja joutuisit jatkuvasti maksamaan päivittämisestä suunnittelijalle, päivityskustannukset ovat paljon matalammat kuin perinteisten markkinoinnin.

Sivujen tekeminen itse tai teettäminen halvimmalla mahdollisella suunnittelijalla voi tuntua houkuttelevalta, mutta voi tulla kalliiksi. Sivuston tekeminen vaatii ymmärrystä graafisesta suunnittelusta, koodaamisesta ja SEO-optimoinnista. Ammattilaiselta näiden taitojen hankkimiseen kuluu vuosia. Voi käydä niin, että käytät kallista aikaasi sivujen tekoon ja lopulta päädyt kuitenkin teettämään ne. Tai teetät sivut halvimmalla mahdollisella tekijällä ja ohjelmistojen muuttuessa joudut pian korjauttamaan sivujasi tai teettämään ne kokonaan uusiksi.

PAREMPI HAKUKONENÄKYVYYS

Kaunis verkkosivu erottaa yrityksesi positiivisesti kilpailijoista. Mutta sivusta on hyötyä vain, jos potentiaaliset asiakkaasi löytävät sen. Ammattitason suunnittelija osaa luoda siistiä koodia ja lisätä tarvittavaa metadataa, joka on osa hakukoneoptimointia. Hakukoneet nostavat ensimmäisiksi sivuja, jotka latautuvat nopeasti eivätkä sisällä turhaa informaatiota.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

SELKEYS LUO KÄYTTÖMUKAVUUTTA

Suurin osa asiakkaista vaihtaa nopeasti sivustoa, jos etsitty informaatio ei löydy ilman ponnisteluja. Sekava navigointi turhauttaa ja tuote saa olla todella haluttava, että asiakas jaksaa kahlata läpi epämääräisiä valikkorakennelmia. Taidolla toteutetuilla sivuilla vierailija löytää intuitiivisesti etsimänsä ilman turhia klikkauksia. Tällaisen sivuston käyttö on miellyttävää, asiakas saa keskittyä siihen mihin yrittäjä ja asiakas haluavat sivuja käytettäessä keskityttävän eli tuotteisiin tutustumiseen.  

HYVÄ LAITEYHTEENSOPIVUUS

Suuri osa verkkosivuvierailuista tehdään tableteilla ja puhelimilla joten verkkosivujen on toimittava niillä. Jokainen tietää, miten raivostuttavaa on selata puhelimella sivuja, jotka on suunniteltu näytettäväksi ainoastaan pöytäkoneella. Linkkejä joutuu metsästämään sivun laidoilta, otsikot ovat liian suuria näkyäkseen kerralla ja pahimmassa tapauksessa osa sivusta ei näy ollenkaan jolloin käyttö on mahdotonta. Tällaista sivustoa ei kenenkään kannata tehdä. Ammattilainen osaa tehdä sivusi responsiivisiksi kaikilla laitteilla ja huolehtia, että kuvat, tekstit ja muu sisältö skaalautuvat erikokoisille näytöille ja valikot löytyvät heti avausnäkymästä.

PAREMPAA PALVELUA KIVIJALKAMYYMÄLÄÄSI

Hyvin tehty websivusto palvelee asiakastasi myös kivijalkamyymälässäsi. Lisää kotisivu infonäytöllesi, jolloin uusimmat sivupäivityksesi toimivat samalla tiedotteina myymälässä. Onko sinulla verkkokauppa? Palvelupäätteellä asiakas pääsee selaamaan myös niitä tuotteita, joita ei tilapäisesti ole esillä, ja voi ostaa tuotteen heti. Näin et menetä potentiaalista asiakasta edes silloin, kun tuote on tilapäisesti loppu hyllystä.

VINKKI! >> Lue miten kasvatat myyntiä kotisivujesi laadukkailla kuvilla.

Meeri Hentilä
Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*