Laadukkaat kuvat lisäävät myyntiäsi

Asmo Lamminmäki/ tammikuu 12, 2018/ Uncategorized/ 0 comments

Korkealaatuinen tuotekuva on tehokas myynninedistäjä. Tuotekuvilla on voimakas vaikutus myyntien määrään ja jopa asiakastyytyväisyyteen. Artikkelissaan High Quality Product Photos Help You Increase Sales Jennifer Blessing Miceli kertoo, miksi.
 

Ihminen on visuaalinen eläin

Ihmiselle visuaalisuus on tärkeää, joten tuotteen näyttäminen kirjaimellisesti parhaassa valossa on erityisen tärkeää myynnin kannalta. Tuotekuva on usein ensimmäinen asia, jonka asiakas näkee. Jos kuva ei ole houkutteleva, hyvin valaistu ja -sommiteltu, asiakas saattaa jättää tuotekuvauksen lukematta. Riippumatta tuotteen laadusta, katsoessaan kuvaa asiakas luo mielikuvan tuotteesta. Huonosti valaistu, epäselvä, tumma kuva luo mielikuvan huonokuntoisesta ja -laatuisesta, nuhjuisesta ja epämiellyttävästä tuotteesta. Huonolaatuinen kuva kertoo automaattisesti huonolaatuisesta tuotteesta. Kaunis kuva taas saa asiakkaan sitoutumaan tuotteeseesi
.
 

mainosnäyttö

Nettiostajat luottavat tuotekuviin

 Erityisen tärkeä kuva on asiakkaille, jotka tutustuvat tuotteeseen kotisivuilla tai palvelupäätteellä näkemättä itse tuotetta heti. He eivät voi tarkastella fyysistä tuotetta ja tehdä arviointejaan sen perusteella, siksi he tekevät arvioinnin kuvan perusteella. Niinpä fyysisen tuotteen jälkeen toisiksi paras vaihtoehto asiakkaalle ovat hyvät tuotekuvat. Monelta suunnalta otetut kuvat antavat mahdollisuuden tutustua tarkemmin tuotteeseen. Myös lähikuvat tärkeistä yksityiskohdista ovat tärkeitä. Hyvä idea on tarjota kuvia pelkästä tuotteesta mutta myös kuvia, joissa tuote on käytössä. Näissä kuvissa tuotteen ei tarvitse näkyä kokonaan, tärkeintä on tunnelma. Hyvä kuvaaja osaa nähdä, mikä juuri sinun tuotteessasi on ainutlaatuista ja tuoda sen kuvan kautta esiin.

Valkoinen tausta on varma valinta

 Korkealaatuisen kuvan saamiseksi on otettava huomioon kaikki yksityiskohdat. Ei riitä, että kuvattava tuote on hyvässä valossa, myös taustalla on suuri merkitys kokonaisuuteen. Tuotteen taustalla näkyvä epäedustava yksityiskohta tai omituisesti rajautuva näkymä vaikuttaa suoraan tuotemielikuvaan ja sitä kautta myyntiin. Useat ammattikuvaajat käyttävät kaikissa tuotekuvissaan valkoista taustaa. Ensinnäkin siksi, että valkoinen tausta heijastaa valoa tuotteeseen, mikä antaa tuotteelle kauniin valaistuksen ja tuo sen edustavasti esille. Näin myös tuotteen luonnollinen väri toistuu kuvassa parhaiten. Saat varmemmin tyytyväisiä asiakkaita, kun esität tuotteet valkoisella taustalla, jolloin he näkevät tilatessaan tuotteen oikean värin. Toinen syy, miksi valkoinen tausta on hyvä tuotekuviin, on sen rajaamisen helppous.  Tuotteen ympärille vain jätetään sopivasti tilaa. Kuvassa ei ole mitään, mikä veisi tuotteelta huomiota.

Paranna brändimielikuvaa yhdenmukaisilla kuvilla

Tuotekuvan funktio ei ole vain esitellä yksittäistä tuotetta vaan luoda luotettava ja ammattimainen kuva yrityksestäsi. On tärkeää miettiä yrityksesi kuvamateriaalia kokonaisuutena. Tuotevalikoiman kuvien täytyy olla yhtenäisiä, yksikään ei saisi näyttää siltä, että se ei kuulu joukkoon. Yhtenäinen kuvajoukko antaa yrityksestäsi ammattimaisen ja luotettavan kuvan.
 
Meeri Hentilä
Share this Post

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*